Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/30/2006: "Waar het per saldo over ging"

Het regime wil voort - er is zo'n mooie oorlog te voeren in Afghanistan, waar als je de VS-media wilt geloven dagelijks tientallen taliban worden doodgeschoten (ze hebben daar nu eenmaal geen stranden - misschien worden er dus dagelijks huwelijksfeesten gebombardeerd), en daar moet het "H.O.L.L.A.N.D./ Holland spreekt een woordje mee" lustig bij opklinken. Maar waarom is dit kabinet dan eindelijk gevallen?

bajesbootr (27k image)
Klik op meer

Het is alweer een tijdje geleden dat je van die televisieseries had van advocaten in de VS die allerlei recherchewerk zelf moesten doen om hun onschuldige beklaagde cliënt vrij te houden. De zich versprekende getuige was een mooi onderdeel van de harde kruisverhoren die zich in de rechtszaal afspeelden op de televisie. (In het echt gebeurt er bijna niets in zo'n rechtszaal, de officier van justitie heeft afgesproken dat de beklaagde zegt schuldig te zijn en zo zal hij/zij er nog genadig afkomen, maakt niet uit of het waar is - rechter en advocaat zitten weg te dommelen).

Zoals die getuige in die televisierechtbank versprak Balkenende zich in de nacht van woensdag op donderdag. Hij liet los dat adequate Verdonk had bedongen dat Ayaan Dinges zou bekennen dat het haar eigen schuld was dat haar op stel en sprong het Nederlanderschap was ontnomen in het weekeinde van 14 mei. Anders, zo kon je concluderen, zou zij zeker haar paspoort niet terug hebben gekregen. Het is wat wonderlijk dat dit nu juist de druppel was voor D66 - de menselijke factor dat het wel erg lang had geduurd en laat was geworden (zou men in de Tweede Kamer pilletjes of snuifjes tot zich nemen om het vol te houden? hm....) en dan reageert een mens anders dan op een normaler tijdstip - kan een rol spelen. Waarom nu juist de affaire-Ayaan net te veel was om het door CDA, VVD en LPF zo van harte voorgestane beleid van haat tegen bepaalde vreemdelingen en het voortdurend creëren van illegaliteit te blijven steunen is wonderlijk. D66 is zo'n typische Amnesty International-partij - en laten we niet vergeten dat hun vorige fractievoorzitter zelf zoon van een vluchteling is - vonden ze daar het afschaffen van sociale voorzieningen tot voor zeer kort geleden toch zoveel belangrijker dan mensenrechten of niet meedoen aan oorlogen? Een mysterie. Zo zullen toch ook veel leden van die partij (voorzover ze die nog hebben) er toch ook tegen aan moeten kijken.

Niettemin: dit was een crisis over adequate Rita en haar beleid van regels-zijn-regels, breed gedragen door de Coalitie van de Haat waarvan we nog maar moeten afwachten of deze niet een nieuwe meerderheid haalt na verkiezingen - wanneer deze ook mogen komen.

Lang niet terzijde trouwens: gelukkig lijkt de tijd voorbij waarin je vooral van Nederlandse anarchisten alleen iets vernam als er verkiezingen aankwamen. Daar waren "ze" namelijk tegen, en daar plakten ze affiches over en tegen, alvorens opnieuw in diepe slaap te vallen. Die tijden zijn voorbij. Anarchisten zijn (weer) actief, tegenwoordig. En "we" zeuren zelfs niet eens meer zo over verkiezingen - het is niets om je over op de borst te kloppen als je wel stemt, het is ook niets om je over op de borst te kloppen als je niet stemt.
Tot 2002 heb ik zonder grote bezwaren tegen de betrokken partij altijd wel zo'n hokje rood gemaakt. Ik vind het nog steeds geen goed idee om niet te stemmen - trouwens, ik ben lid van het stembureau, dus er ging gisteren een gejuich op in Huize Prul: "Brood op de plank!" Toegegeven, dan ben je nog niet verplicht, maar ja.
Maar GroenLinks, dat doe ik echt niet meer. De SP? Bewaar me... Vanwege het vreemdelingenstandpunt en het behoud van sociale voorzieningen zou ik net zo goed kunnen overwegen op de ChristenUnie te stemmen. Tja, daar zeg je zowat... Het zou wel een afscheid zijn van een zeurpietenkerk, maar er zijn toch wel wat niet geheel te overkomen bezwaren te bedenken.
Om te zien wat de partij waarop ik "voor Europa" gestemd heb, te melden had over de kabinetscrisis keek ik op hun site.
Snoezig niet? Toch wil ik wel graag weten hoe die club staat tegenover bijvoorbeeld bajesboten voor mensen voordat ik daar dan maar op inga. Verklaring van de Rechten van de Mens? Is dat genoeg? (Laat af duivel... een mooie lijsttrekster is al helemaal geen reden...).
We komen er vast nog wel op terug de komende tijd.


2 Reacties


Uiteindeljk vind ik het chantage van D66 geflikt heeft. Als een stel kleine kinderen hebben ze zich gedragen. Ik betreur het zeker niet dat dit kabinet is gevallen maar ben wel van mening indien je democratie als belangrijkste woord in je partijnaam hebt staan je je ook overeenkomstig zo moet gedragen.

zei: Bolus op 30/06/2006 om: 13:08u

Zoals ik al eerder zeide: als je JC tegen je hebt moet je gewoon wegwezen. Lo liefdesewies zag dat goed in...
(nu tik ik toch haar voornaam uit...)

zei: Prul op 30/06/2006 om: 20:36u


Powered by Greymatter