Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/29/2006: "Toch het scenario? Duimen maar..."

D66 zegt vertrouwen op in Verdonk. Om half zes vanochtend 29 juni is het Kamerdebat gestopt over de affaire-Hirsi Ali. Eerlijk gezegd had ik van die types in Den Haag in het geheel geen tegenvuur meer verwacht.

uruzgan0205 (11k image)
Orde heerst in Uruzgan, dankzij Wouter, Gerrit & Jan-Peter
Klik op meer

Het scenario dat ik hier ontvouwen had leek niet op te gaan. De leden van de VVD hadden niet gekozen voor het voormalige lid van de Bond van Wetsovertreders, de vroegere gevangenisdirectrice, de oud-BVD-agente, de vroegere PSP-stemster, ex-PvdA-lid... enfin, de geknipte opvolgster van Pim Fortuijn (denkt zij zelf). Zij zou de nr. 2 van de VVD worden. Als zij voor zichzelf zou beginnen (gezien haar carrière niet ondenkbaar zou men zeggen) zou ze het regime opblazen. En in feite ook de partij waarvoor zij in de regering zit.

Het raarste aan dit malle kabinet is dat het in feite een voortzetting is van Balkenende I maar dan zonder de brekebenen van de LPF er in, maar als gekke Henkies leden van D66, een club die geen zinnig mens in een dergelijk ultrarechts kabinet had verwacht. Als D66 ergens tegen was kwam de LPF als feitelijke regeringspartij wel te hulp, of anders - zoals in verband met Afghanistan - wel de Partij van de Aardolie.
Als D66 ergens mee te redden is, is het wel een kabinetscrisis om Verdonk. Het is minder dan Verdonk als lijsttrekster bij de VVD - want dat zou vanzelf wat echte liberalen naar D66 gedreven hebben - maar Verdonk dwingen alsnog met Pastoors en dergelijk rioolvolk in zee te gaan is geen slecht idee.
Of wordt er alsnog weer een jaartje gezeurd over een gekozen burgemeester tot de verkiezingen, als D66 dan toch verdiend wordt weggevaagd, en wordt Verdonk toch de nr. 2 van de VVD? Dit laatste is toch bijna niet te geloven.

Als je zegt dat de Nederlandse politiek van de laatste jaren lijkt op een soap over een gesticht dan zou het nog bijna beledigend zijn voor mensen die in een echt gesticht zitten. Als L. (ik krijg haar voornaam niet uit mijn toetsenbord) van der Laan de boel opblaast zal het waarschijnlijk niet minder worden, maar een leuk flesje opentrekken op de val van de Balkenbende - dat zou toch moeten kunnen...

2 Reacties


Ik denk dat ik mijn flesje vast koud zet. Laat balkie maar vallen.

zei: xx op 29/06/2006 om: 12:17u

Ik vraag me af of we wel zo blij moeten zijn met een val van het kabinet op dit moment. Volgens de laatste peilingen is de coalitie nu groter dan een eventueel linkse coalitie.

Maar goed het is toch allemaal een pot viezigheid.

zei: Bolus op 29/06/2006 om: 13:06u


Powered by Greymatter