Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/27/2006: "Apple in problemen door Chinese wantoestanden"

Computerfabrikant Apple is in problemen geraakt doordat het Chinese partnerbedrijf Foxconn, na eerst ontkend te hebben dat er wantoestanden in haar fabrieken heersen, nu toch heeft moeten toegeven dat de Chinese arbeidswetten zijn overtreden.
Foxconnmid_4 (13k image)
Foxconn maakt iPods voor Apple.
Klik op meer.

De Vrije berichtte al eerder over de naar slavernij riekende arbeidsverhoudingen in de fabrieken van Foxconn in de stad Longhua(Hongkong). Werkdagen van 15 uur tegen een loon van slechts 40 euro per maand, beveiliging door de politie, slaapplaatsen waar 100 mensen de nacht moeten doorbrengen en een verbod op bezoek. Foxconn heeft 200.000 werknemers in deze stad van een half miljoen inwoners in dienst.

Na internationale publicaties over deze wantoestanden aangewakkerd door de Engelse Daily Mail heeft Foxconn dan nu toegegeven dat het Chinese arbeidswetten heeft overtreden. Chinese werkers mogen slechts gedwongen worden om 36 uur overwerk per maand te verrichten. Foxconn presteerde het om haar arbeiders iedere maand 80 uur extra te laten werken.

Woordvoerder Li Zong van het bedrijf beklemtoonde dat het bedrijf de uren keurig uitbetaalde volgens het lokale minimumloontarief, waarmee dus kennelijk de kous af is. Li verklaarde voorts dat een onderzoeksteam van Apple naar de fabrieken was gestuurd om de zaak te onderzoeken maar dat hieruit niets onoorbaars naar voren was gekomen.

Bron: The Inquirer


Powered by Greymatter