Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/26/2006: "Te laat"

Om 5.40u vanochtend is Bruno - zo werd de beer, die eigenlijk natuurlijk in het echt Winnie heette, in Beieren genoemd - standrechtelijk geëxecuteerd. We zijn dol op een landschapje met een stuk natuur, maar we moeten er wel wat bij te schieten hebben.


baer (85k image)
Klik op meer

Heel even, geëerd geliefd publiek, had ik nog gedacht aan een vlammend vertoog naar aanleiding van katholieke dieren, zoals ontdekt door de overleden grote volksschrijver. Beren, zou ik schrijven, zijn niet katholiek. Beren zijn Joods. Kijk maar eens naar die schuldige blik aan de beek, als ze per ongeluk een paling vangen - maar ja, een beer moet toch ook eten mijnheer. En het beste bewijs was natuurlijk de verbetenheid waarmee de oosterburen op het dier joegen.
Maar er is geen tijd meer voor zwarte grappen. Bruno die eigenlijk Winnie heette is doodgeschoten en zal opgezet in een en of ander museum terechtkomen. Orde heerst weer in Beieren. Flink hoor.

4 Reacties


En ik maar denken dat ze die beesten ook konden neerschieten met een verdovingsspuit...

Bruno was, voor zover ik het in de pers heb kunnen volgen, inderdaad een geweldige vrijbuiter en had zeer zeker een anarchistische inborst. Hij ging maar op en neer over de Oostenrijkse, Duitse en Italiaanse grens, zonder een paspoort op zak (ooit een beer gezien met zakken? nou ja, die jagers waren natuurlijk de zakken...)
Verder was hij tijdenlang niet te pakken door de autoriteiten.

Maar aan alle hedendaagse sprookjes komt tegenwoordig een treurig eind.

Rust in vrede, Bruno.

zei: x op 27/06/2006 om: 01:29u

Ja rust in vrede, Bruintje!!

zei: W.M. op 27/06/2006 om: 14:11u

Ook deze beer blijkt nog een staartje te krijgen: er zijn inmiddels negen aanklachten ingediend tegen de Beierse milieuminister (CSU...), verantwoordelijke ambtenaren van het Beierse milieuministerie en de betrokken jagers. Ook ontvangen de betrokkenen stapels dreig- en protestbrieven en eist de oppositionele SPD het aftreden van de milieuminister - die ze nu de "probleemminister" noemen, in verwijzing naar zijn opmerkingen over Bruno als "probleembeer".
Ondertussen wordt het stoffelijk overschot van de neergeschoten beer onderzocht, waarbij DNA-testen worden verricht om vast te stellen of het slachtoffer inderdaad de gezochte voortvluchtige Bruno is. Wie weet was het een dubbelganger!

zei: x op 27/06/2006 om: 21:15u

Ik las dat Italie ook al boos was op duitsland. ha.

zei: xx op 28/06/2006 om: 16:47u


Powered by Greymatter