Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/25/2006: "Kleuterschool anarchisten verwelkomen Bush in Wenen"

Terwijl in Wenen op donderdag 22 juni 20.000 mensen demonstreerden tegen de komst van president Bush in Oosternrijk, grepen de "KinderGarten Anarchists" (KGA) deze gelegenheid aan om andere jonge anarchisten te ontmoeten en hun ideen onder de jongeren van de natie te verspreiden.
Wenengd4 (17k image)
En van de deelnemende anarchistische jongeren
Bush, de eerste Amerikaanse president in 27 jaar die Oostenrijk bezocht, kwam over voor topoverleg met de EU.
Klik op meer.

Het bezoek van Bush ging gepaard met zware veiligheidsmaatregelen. De explosievenopruimingsdienst van de politie blies drie verdachte pakketjes op, terwijl de snelweg naar de luchthaven waar Bush aankwam, werd afgesloten. Tijdens de vreedzaam verlopen demonstratie was veel politie op de been. Een handvol mensen werd gearresteerd.

Een anarchistisch blok van zon 70 deels gemaskerde jongeren nam aan de betoging deel om hun afkeer tegen alle politici kenbaar te maken. Eerder op de dag namen anarchisten deel aan de scholierendemonstratie tegen de komst van Bush waarvoor zon 3000 scholieren op de been waren.
Wenengdx (23k image)
Anarchisten tijdens de 'grote' demonstratie

Bob, een 16-jarig lid van de KGA: Ik maak deel uit van een anarchistische jongerengroep in Wenen. We besloten dat het nodig was om als anarchisten te demonstreren tegen Bush omdat de hele mobilisatie van de demonstratie in handen was van trotskisten en andere reformisten. Zodoende organiseerden we een bijeenkomst om het er over te hebben.

Door te mobiliseren voor de demonstratie bouwde de groep in heel Oostenrijk contacten op. Zodoende is de hoop van KGA nu gevestigd op het opbouwen van een netwerk van jonge anarchisten in het gehele land om in een alternatief voor jonge mensen te voorzien. We hebben veel met andere jonge anarchisten uit verschillende andere steden in Oostenrijk gesproken en ze vertelden ons dat ze ook zullen trachten anarchistische jongerengroepen op te bouwen. Ik ben daar zeer verheugd over en ik denk wanneer we daar in slagen we een belangrijke stap hebben gezet. Ik denk dat het belangrijk is om verbindingen te leggen en te weten dat we niet alleen staan.

De KGA maakt zich nu op voor het Anarchistisch Zomerkamp dat in juli nabij Wenen wordt gehouden. De volgende grote gebeurtenis is het Anarchistisch Zomerkamp waar we zoveel mogelijk jonge anarchisten hopen te ontmoeten uit Oostenrijk en mogelijk uit de hele wereld.

Ook is de KGA in overleg met de Anarchistische Jongeren uit Ierland met de bedoeling een Europees anarchistisch jongerennetwerk op te bouwen ter ondersteuning van de huidige herrijzing van anarchistische ideen onder jongeren.


Powered by Greymatter