Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/21/2006: "Bericht uit de VS-goelag: seks, drugs, alcohol en dood"

Vanochtend (plaatselijke tijd) 21 juni kwamen agenten van de federale recherche naar de federale gevangenis in Tallahassee, Florida. Zij hadden aanklachten tegen zes bewakers bij zich. Een van de aangeklaagden schoot op de rechercheurs van wie er een dood bleef, evenals de schietende verdachte.

TAL (9k image)
Klik op meer

Let wel, voor de zekerheid: de verdachte was dus een bewaker. Zeker al twee jaar smokkelden de bewakers drugs en alcohol de gevangenis binnen. Als beloning mochten zij seksuele diensten van gevangenen uit de vrouwenafdeling ontvangen. Om zeker te zijn dat de opgesloten vrouwen zwegen werd af en toe in hun cel wat alcohol of marihuana gesmokkeld door de bewakers, opdat de gevangenen wel zouden zwijgen over de activiteiten van de bewakers. Ook werd gedreigd met overplaatsing van gevangneen naar verre oorden waar zij geen familiebezoek konden verwachten, als zij uit de school zouden klappen. Informatie hierover was op het intranet van de gevangenis te vinden en dit werd getoond aan de gevangenen om de dreigementen te onderstrepen. De bewakers ruilden ook regelmatig diensten als zij volgens hun regels aan de beurt waren voor "een beurt" met een gechanteerde gevangene.
Dit soort toestanden is niet per se bijzonder of opzienbarend. Wel dat de FBI gewapend naar de nor komt om dagvaardingen uit te delen en dat de agenten dan worden beschoten door bewakers.
De gevangenen zijn automatisch gestraft voor het wangedrag van de bewakers: zwaar regime, geen bezoek ("lockdown") voor onbepaalde tijd.

Bronnen: Associated Press, Tallahassee Democrat


Powered by Greymatter