Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/20/2006: "Bericht uit de VS-goelag: "meneer heb aambeie""

Steven D. Stewart werd in een restaurant in Milwaukee aangevallen door een man met een mes. Zoals zoveel VS-burgers had hij een revolver bij zich en schoot hij. Voor een zwarte man is zoiets nooit gerechtvaardigde zelfverdediging. Nu zit hij en dat zal hij weten.

Wci (27k image)
Klik op meer

Vanaf 1999 zit hij in WSPF Boscobel, een zogenaamde "supermax", een gevangenis waar men behandeld wordt als de gevaarlijkste mens ter wereld. Hij zit daar omdat de gevangenis toch vol moet - er zijn nooit klachten over zijn gedrag in detentie geweest voordien. We hebben deze instelling eerder genoemd - onder andere toen bewakers Lornell Evans in elkaar wilden beuken wegens hardnekkige ongehoorzaamheid - dat klopte, hij was overleden aan verwaarloosde ziekte.

Op 22 februari dit jaar is Stewart geopereerd aan mucosale prolapsus, een ernstige darmaandoening - populair uitgedrukt: de darm komt naar buiten te hangen. Stewart bleef klachten houden en vroeg om hulp. In plaats daarvan werd hij door bewakers in elkaar geslagen (8 maart). Als gevolg hiervan was het resultaat van de gehele operatie ongedaan gemaakt. Nader onderzoek wees uit dat hij multiple sclerose zou kunnen hebben, maar er waarschijnlijk erger aan toe was. Maakt niet uit - de hoofdzuster van de gevangeniskliniek is toevallig getrouwd met een hoofd van de bewaking die meegewerkt heeft aan het in elkaar slaan van Stewart. "Stel je niet aan, je hebt alleen maar aambeien," weet zij te zeggen. Op 5 april zou hij opnieuw geopereerd worden, in plaats hiervan wordt hij opnieuw in elkaar gebeukt. Hij wordt in ketenen geboeid naakt uit de kliniek naar de gevangenis teruggesleept. Daar moet hij maar zien waar hij het zakje voor de urineafvoer moet laten - op de vuile vloer?
Hij is inmiddels een kleine dertig kilo lichter door het gebrek aan behandeling. Hij weet zijn zaak aan de buitenwereld bekend te maken (met wat hulp van onder andere De Vrije, het kan nu gezegd), een belangenorganisatie weet te bewerkstelligen dat hij naar een "lichtere" gevangenis mag verhuizen, waar hij wellicht wel behandeld zal worden aan zijn verergerende ziekte. Het werd de nor van Waupun, ook Wisconsin.

Hier is hij in een isoleercel gestopt, luchten mag niet, douchen twee keer per week. Hij krijgt geen ontsmettende alcohol voor zijn katheter en hij is erg bang voor infecties in de smerige cel. Medische verzorging blijft uit. Hij heeft regelmatig bloedingen, als hij dit meldt aan bewakers zeggen zij dat het geen noodgeval is. Het is pas een noodgeval als hij gestrekt op de vloer ligt. Inmiddels mag hij ook geen beterschapskaarten meer ontvangen.

Misschien is het toch een goede zaak in ieder geval de bewakers van dit stukje VS-Goelag te laten weten dat zijn lot bekend is in de buitenwereld. De kaart moet natuurlijk aan Steven zelf gestuurd worden, als het er genoeg zijn zal hij ze toch wel krijgen:

Steven D. Stewart, 143599
Waupun Correctional Institution P.O. Box 351,
Waupun, WI 53963
Verenigde Staten

3 Reacties


Kaartje voor Steven staat hier klaar, gaat vandaag nog op de bus. Ik hoop dat heel veel mensen een kaart gaan sturen ! Laat ze daar maar weten dat we op de hoogte zijn van hoe ze met mensen omgaan !!
Als er meer is wat ik doen kan dan hoor ik het graag, blijf ons informeren a.u.b

boos, grr

zei: San. op 20/06/2006 om: 15:04u

Ik stuur hem ook een kaart voor morele ondersteuning. oke

zei: W.M. op 20/06/2006 om: 15:10u

godver... de "beschaafde" westerse wereld, he.

bahbah, ik ga een kaartje sturen.

zei: joop op 21/06/2006 om: 13:10u


Powered by Greymatter