Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/20/2006: "Voor een grijpstuiver de concurrentie bevorderd"

Hoe je het geacht wordt uit te spreken weet ik niet - ik zeg toch maar Konneksjon, het is al bezopen genoeg die naam met die twee xjes. Maar het ziet er toch naar uit dat het bijna afgelopen is, daarom doen ze ook nog even alsof ze 125 jaar bestaan.


Har81 (17k image)
Klik op meer

Op deze site staat vermeld hoe onzinnig het is dat een quango die zich met zo'n malle naam aandient net doet alsof het om een oud beproefd vervoersbedrijf gaat. De 125 jaar zijn volstrekt willekeurig gekozen. In de propaganda van de quango wordt zelf als jarige voorloper de Noord-Zuidhollandsche genoemd. De vorsers van de vermelde Boskoopsite vermelden dat de Westlandsche Stoomtram de oudste opgeslorpte maaschappij is die verkwanseld gaat worden. En de voorloper daarvan dateert van 1857... Maar ja, Westland, stoom, tram, dat bekt niet lekker als je Connexxion moet heten. En 2007 haalt het niet meer.
Morgen 21 juni gaat minister Zalm om de tafel zitten met het bestuur van Connexxion om de privatisering van dit "bedrijf" te bespreken. Het gaat voor vierhonderd miljoen euro de deur uit - het is nu nog voor honderd procent staatseigendom. Waarschijnlijk zal het in het kader van de bevordering van de concurrentie en het openbaar vervoer in het algemeen belanden bij Arriva, waar je langzamerhand overal in Europa een dure bus van kunt pakken. Voorzover de lijnen niet worden opgeheven.


Powered by Greymatter