Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/15/2006: "Jezus tegen het kraakverbod"

Toen ik vanmorgen bij de redactie van Ravage aankwam, zag ik op onze deur ineens een flyer hangen waarvan de afkomst onduidelijk blijft, maar iets weg heeft van een Christenbeweging tegen het kraakverbod. Ahoewel het aan de andere kant ook wel wat weg heeft van "heiligschennis", aangezien Jezus er nu niet bepaald op z'n best uit ziet op de flyer.Klik op meer

"Alles wat je ooit voor de armen hebt gedaan, deed je voor mij." Het staat in een tekstbalonnetje op een flyer die vandaag ineens onder het mede mogelijk gemaakt-pamflet aan de voordeur van de redax was gehangen. Een tweede exemplaar is door de brievenbus gegooid. Het tekstbalonnetje is gericht op Jezus, of in elk geval een Jezus-achtig figuur, met doornenkroon op zijn hoofd.

Het is geen bijbeltekst. Ik heb er nog even naar gegoogled, en die zoekopdracht bracht me wel naar een Christelijke site, maar de exacte tekst komt verder nergens voor. Ook staat er geen webadres of iets dergelijks op de flyer, alleen "no copyright Spirit of Foundation".

Het is in elk geval een protest tegen het kraakverbod. "Kraakverbod is huurverhoging is meer armoede op de straat", luidt de tekst onderaan de flyer.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Wie zit hierachter? Is dit een boodschap aan het CDA? Wie heeft de flyer op onze deur geplakt? Wie de antwoorden weet, geef het alstublieft door op het speciaal hiervoor geopende telefoonnummer 0900-VANWIEISDIEFLYER (€10,85 p.m.) of laat een berichtje hier achter.

4 Reacties


Uit het Evangelie naar Mattheüs h.25:

35 Want Ik ben hongerig geweest, en gij hebt Mij te eten gegeven; Ik ben dorstig geweest, en gij hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling, en gij hebt Mij geherbergd.
36 Ik was naakt, en gij hebt Mij gekleed; Ik ben krank geweest, en gij hebt Mij bezocht; Ik was in de gevangenis, en gij zijt tot Mij gekomen.

Twee prachtige zinnen - kent u zogenaamde christenen die er zich zelfs maar gedeeltlijk aan houden? Wie weet - ik ben ook wel benieuwd naar de herkomst van dit pamflet... Niet alle hoop is verloren. big grin

zei: Prul op 15/06/2006 om: 15:04u

"Ik was in de gevangenis, en gij zijt tot Mij gekomen."
Daarvoor nog bedankt, AR en J.B. Arend! smile

zei: Peter Barton op 15/06/2006 om: 15:26u

Ik heb ook even gegooled, maar ook niets gevonden. Ben best benieuwt wat hier achter zit. big grin
Zijn er ook op andere plaatsen opgehangen? Als er wat publisiteit omkomt... Wat gaat het CDA (en de ChrUnie en SGP) dan doen? Hier kunnen ze moeilijk tegen in big grin

zei: Tha´sa op 15/06/2006 om: 15:31u

Probeer:
The catholic worker, een radicaal antimiltaristische beweging die ook meewerkt met Van harte pardon of andere radicale bewegingen voor wie God of Christus een voorbeeld is tegen elk staatsgezag. Een bepaalde tak van Emmaus kan ook. Ze bestaan echt! oke

zei: jan bervoets op 15/06/2006 om: 22:14u


Powered by Greymatter