Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/15/2006: "Meer beelden van de voortschrijdende beschaving"

Lachen! De jongen houdt een karton op waarop staat "Lt.-korporaal Boudreaux heeft mijn vader gedood en daarna mijn zuster een veeg gegeven." Weet hij wat er staat? [Ik heb een woordenboek moeten gebruiken om het in het Nederlands te vertalen]. Is het waar wat er staat? Of is dit niet terzake? Wat gaat er om in de hoofden van de fans van Bush, Blair, Balkenende, Bos en al die anderen die het een goed idee vonden Irak wat beschaving en democratie bij te brengen? Say cheese.

knockup (18k image)
Klik op meer voor verdere kiekjes die de helden van de strijd voor de beschaving gemaakt hebben.

welzedighoor (10k image)
Een hadji martelen in Abu Ghraib - altijd handig. Maar wij zijn socially conservative, en voor family values, dus zijn geslachtsdelen blokken we weg.

afdekken (3k image)
Je weet hoe die hadji's zijn - zo ongeëmancipeerd als de neten. Dus we laten die meid haar jurk optillen maar haar ogen poetsen we weg - klik, op de foto staat zij - anders kan ze misschien geen man meer krijgen.
Ook Abu Ghraib.

[Er is een tijd geweest waarin het presenteren van vooral vrouwelijk naakt als te gek baanbrekend gold, VPRO weetjewel. Toen werd het bijna per definitie pornografisch, en terecht. Hierbij denk ik: je zult als vrouw in de VS toch maar met de soldaten die dit in scène hebben gezet door het leven gaan. - kanttekeningen tussen haken later geplaatst - Pl.]

Ik wil eigenlijk niet wonen in een land waar de mensen die deze foto's maken en die verantwoordelijk zijn voor wat er gefotografeerd wordt naar terugkomen, schrijft degene die deze foto's bijeengebracht heeft op een fotogalerij op Afterdowningstreet.org. Maar zolang het gebeurt moet het breeduit gepubliceerd worden. Hij is een Democraat, hoort dus bij een partij die volop medeverantwoordelijk is voor dit alles. Daarom heb ik ook uitdrukkelijk Woutertje genoemd hierboven, want die is als Shellmannetje ook sterk voor deze oorlogsinspanning.
Foto's die nou nooit eens in Elsevier, HP/De Tijd of de bijlage Letter & Geest van Trouw zullen staan. En het zijn lang de ergste niet - ik wil dat mijzelf en u besparen.

2 Reacties


Knocked up betekend niet 'een veeg gegeven' maar 'zwanger gemaakt'... dat maakt het trouwens niet minder barbaars...

zei: mimir op 15/06/2006 om: 16:47u

De vertaling was moedwillig een beetje vrij, om de reden die je zelf aangeeft, mimir...

zei: Prul op 15/06/2006 om: 17:41u


Powered by Greymatter