Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/15/2006: "Christelijke mariniers weten wat lachen is"

Op verscheidene plaatsen op het net is de video verschenen van een VS-marinier die met eigen gitaarbegeleiding het doodschieten van een Iraaks meisje en haar familie bezingt. Luid dom lachend gehinnik van de mariniers in de zaal. Dit is leuk! Klik maar ergens hier om deze
verdediger van de Beschaving in actie te horen en te zien.

huiszoekinghaditha (16k image)
Op bezoek...
Klik op meer

haditha (21k image)
..na het bezoek

3 Reacties


Dit is ongelooflijk, wat is de bron van de plaatjes en is er nog wat meer achtergrond verhaal? boos, grr

zei: Bolus op 15/06/2006 om: 10:00u

Beide foto's zijn gemaakt in Haditha. De eerste (AFP, zoals er ook op staat) is om de haarts en maainds van die hadji's te winnen, dat begrijpt u - de soldaat deelt ook snoep uit aan de jongens in het huis.
De tweede (Reuters) is na een ander bezoek - het inmiddels als uitzonderlijk gepresenteerde beruchte. Alleen is die moordpartij geen bijzondere uitspatting - en dat blijkt ook wel uit dat leuke liedje op de video.

Voor meer foto's: de links in dit artikel.

zei: Prul op 15/06/2006 om: 12:39u

verschrikkelijk. Ik herken er wel enigszins iets in van de tendens onder soldaten om hun eigen twijfels over de oorlog te verpakken in cynische humor en harde opmerkingen. De Amerikaanse GI-movement deed dat tijdens de Vietnam-oorlog, en ook in Kosovo gebeurde het: http://www.youtube.com/watch?v=smlrSYiYd_o&search=kosovo

Nu klinkt het een beetje of ik die lui verdedig, zo bedoel ik het niet... maar misschien moet je het in dit licht een beetje zien.

zei: pieter r op 17/06/2006 om: 18:37u


Powered by Greymatter