Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/12/2006: "Partijgebouw CDA omringd door protestspandoeken"

Kantoor van Ravage in Amsterdam
Dit is 'm, het spandoek dat sinds eind vorige week aan het kantoor van Ravage hangt. Ooit was het een kraakpand voordat het door de krakers werd gekocht, en nu zit ik hier om dit stukje te typen.
En zo zijn er meer panden door heel het land die deze spandoeken hebben hangen, waaronder bijna alle gebouwen rondom het partijgebouw van het CDA in Den Haag.

Klik op meer

Onder andere "De Waterspin" op het binnenterrein tussen het Buitenom en de Spijkermakersstraat en "De Pander" aan het Buitenom hebben deze spandoeken hangen. Hierdoor heeft het CDA hoofdkantoor aan het Buitenom in Den Haag zowel aan de voorkant, als aan de achterkant uitzicht op dit mooie spandoek.
Overigens zijn er nog wel meer panden in Nederland die een dergelijk spandoek hebben hangen. In totaal ongeveer 150 panden in meer dan 15 steden.
De baliemedewerkster van het CDA had ze al gezien, maar wilde mij er geen reactie over geven. Dat is jammer. Maar duidelijk is dus wel dat de actie werkt. Niet alleen daar, maar door het hele land. Want ook panden als de Vermeerschool in Assen, de Brouwersgracht in Amsterdam en de Grote Pyr in Den Haag doen eraan mee. En dat zijn punten waar veel mensen komen. Een stuk betere locatie dan ons kantoor in De Pijp aan de Van Ostadestraat waar niemand komt.
Nou goed, hier is dan het spandoek op De Vrije. Zodat iedereen kan zien dat wij ook een spandoek hebben hangen.
En nou moet ik deze week nog wel even langs mijn thuisstadje. Want ook in Katwijk zijn oud-kraakpanden. Net als Paradiso, de Melkweg en Tivoli is ook Scum een concertparadijs dat uit de kraakbeweging is ontstaan. Dus even controleren of ze een spandoek hebben... big grin

10 Reacties


De heer Barton is een matig journalist. Hij beweert namelijk met droge ogen dat het gebouw waar hij werkt in eigendom is van de bewoners en gebruikers. Het zou namelijk door de krakers van weleer zijn aangekocht.

Onzin! De krakers hebben een erfpachtcontract afgesloten met de gemeente, dat is heel wat anders! Zoek eerst de feiten uit voordat u ze opschrijft heer Barton, u lult anders maar wat uit uw nek.

En toevallig ben ik op de hoogte van de locatie van de Grote Pyr in Den Haag, en weet uit ervaring dat daar dagelijks niet meer of minder mensen langskomen dan in de Van Ostadestraat waar de heer Barton werkzaam is.

En het spandoek aan de gevel van de Fabriek (dus niet aan het 'kantoor' Barton!) hangt er niet sinds 'eind vorige week' maar sinds zondag. Hoeveel blunders kan iemand zich veroorloven in een berichtje als dit... Het is de Vrije, denken we dan maar.

zei: dhr. D.F. Grootzaal op 12/06/2006 om: 16:04u

Beste heer Grootzaal (of moet ik je Vikkie noemen?),

Als je de grootste zeikerd van dit medium wilt zijn (ieder forum moet er natuurlijk eentje hebben!), moet je natuurlijk niet zelf gaan 'blunderen'. De Grote Pyr in Den Haag is namelijk gelegen aan de drukke doorgaande wegen de Waldeck Pyrmontkade en de Elandstraat. En dat je kun je toch echt niet beweren van de van Ostadestraat in Amsterdam waar de Ravage is gevestigd!

zei: J.B. Arend op 12/06/2006 om: 17:39u

De Amsterdamse Melkweg heeft naar ik meen niet iets met de "beweging" te maken (gehad). Maar wel bijvoorbeeld Vera in Groningen, ACU in Utrecht, de Grote Weiver in Krommenie en zoveel meer, we kunnen wel aan de gang blijven. "Kraken heeft zijn tijd gehad," schreven twee VVD-ers laatst in Trouw. Ach heren, uw club heeft zijn tijd gehad, laten we het daar eens over hebben. En het zelfde geldt voor het CDA (etcetera).

zei: Prul op 12/06/2006 om: 18:36u

Geachte heer Arend,

Dat ik een aantal feitelijke onjuistheden van de heer Barton weerleg, zou u als hoofdredacteur van dit medium moeten waarderen. En u zou er zelf ook wat van kunnen leren, in plaats van mij op afzeikerige toon een 'zeikerd' te noemen.

U hefet in die zin gelijk dat er rond de Grote Pyr meet verkeer plaatsvindt dan in de Amsterdamse Van Ostadestraat, maar het betreft hier wel voortrazend autoverkeer met inzittenden die het betreffende lullige spandoekje toch echt niet opmerken. In de Van Ostadestraat echter wandelen en fietsen dagelijks honderden mensen voorbij, onder meer vanwege de aanwezige zes basisscholen even verderop. Zij genieten van het spandoek, getuige de vele positieve reacties.

Tot slot: u noemt mij 'Vikkie'. Waar dit op slaat weet ik niet. Wie is Vikkie? Houdt u soms de IP-gegevens bij van uw bezoekers? Dat zouden wij, uw bezoekers, uiterst kwalijk vinden en is een alternatief medium onwaardig.

zei: D. Grootzaal op 12/06/2006 om: 19:11u

Ik moet toegeven, ik was er niet van op de hoogte dat 'ons' kantoor gehuurd werd van de gemeente (en ik neem het maar gewoon van D. Grootzaal aan, want ik ben momenteel niet in de gelegenheid om het te controleren - wie weet 'wordt vervolgd' dus). Het spandoek hangt er echter wel al eerder dan zondag, ik heb het in ieder geval zaterdag al zien hangen. En dat is eind vorige week (net als zondag overigens).
Wat betreft Paradiso en de Melkweg, dat waren ooit kraakpanden. Zij hebben dan ook inmiddels elk een spandoekje hangen.
In de eerste reactie van D.F. Grootzaal schreef hij dat er op de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag "niet meer of minder mensen langskomen dan in de Van Ostadestraat" in Amsterdam. Onzin natuurlijk, er komen daar zeer zeker veel meer mensen langs, en gezien de infrastructuur van de Waldeck Pyrmontkade kun je helemaal niet snel voorbij sjeezen daar, zo weet ik nog goed van toen ik daar in de buurt woonde.

zei: Peter Barton op 12/06/2006 om: 19:54u

Geachte heer Grootzaal,

Naar aanleiding van uw opmerking dat DeVrije wellicht IP adressen logt wil ik u hierbij e.e.a. verduidelijken.

Het klopt dat DeVrije IP adressen 'logt'.
Dit ter verduidelijking van de statistieken en eventueel om vervelende commentators van een IP ban te voorzien.
Uiteindelijk is dit 'loggen' of monitoren van IP adressen een doodnormale zaak voor een ieder die zich met een forum of weblog bezig houdt.

Het enige wat er bij dit IP loggen ontbreekt is een naam en eventueel een adres. Was dit immers gewoonte dan werden er nu meer mishandelingen en moorden gepleegd dan in de afgelopen decenia voordat internet uberhaupt bestond.

Verder is het voor ons ondoenlijk om uit alle IP gegevens zodanige informatie te halen dat eventueel verschillende namen aan bijvoorbeeld een hetzelfde IP adres te kunnen koppelen.

Op de eerste plaats heeft niet iedereen een statisch IP adres en op de tweede plaats onbreekt het ons tijd en nog veel belangrijker zin om ons met deze onzin bezig te houden.

webmaster DeVrije.

zei: Bolus op 12/06/2006 om: 21:27u

De Vera te Groningen heeft ook nooit wat met 'de beweging' te maken gehad; het is een voormalige studentenvereniging van vrij-protestantse signatuur. Net zoals de VPRO ooit vrij-protestants was. Het is dus nooit gekraakt geweest. Enkele actievergaderingen zullen er vast gehouden zijn maar of je daar nou 'onderdeel van de beweging' van wordt?

zei: Wilko op 14/06/2006 om: 13:59u

Er stond mij iets van bij - het zou kunnen dat er wat blufferige verhalen zijn blijven hangen - niet woordspelig bedoeld - maar in ieder geval was het populair in kraakkringen zoals deze halve zool beschijft.

zei: Prul op 14/06/2006 om: 15:34u

Wat een kinderlijk wederzijds 'afgezeik', het lijkt wel het eerste beste tweede kamerdebat......

zei: ja ik wil ook wat zeggen op 14/06/2006 om: 16:20u

Als je het geheel aan commentaar bekijkt zou je alleen moeten zeggen: de vorige spreekster heeft gelijk... .jaja

zei: Prul op 14/06/2006 om: 17:25u


Powered by Greymatter