Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/11/2006: "Griekse politie valt geweldloze studentendemonstratie aan"

Vijf weken duren inmiddels de studentenacties in Griekenland. Inmiddels zijn zo’n 70% van de universiteiten bezet, een percentage dat nog steeds verder stijgt.
Greece111iwzzanarcho (22k image)
Griekse anarchisten laten zich niet in elkaar slaan
Afgelopen woensdag vond er een grote demonstratie plaats tegen de onderwijshervormingen in Athene waar zo’n 25.000 studenten aan deelnamen. De politie viel de geweldloze demonstratie genadeloos aan.
Klik op meer.


De politie viel de vreedzame demonstratie aan waarop de studenten stenen en andere spullen terug gooiden. Ondanks de wolken traangas ging de demonstratie voort om in de Nationale Technische Universiteit van Athene te eindigen.

De politie sloeg er willekeurig op los, waaronder op jonge meiden. Wie hen trachtte te helpen kreeg er eveneens met de wapenstok van langs. Honderden studenten raakten gewond en tallozen werden willekeurig gearresteerd. Ook journalisten en camaramensen die de politie filmden kregen slaag. Er waren tiientallen ambulances nodig om alle gewonden af te voeren. De politie kreeg steun van neo-nazi’s en bleef de gehele dag op mensen jagen.

Foto’s van de demonstratie vind je hier

Op donderdag 8 juni vond er opnieuw een demonstratie van studenten in Athene plaats. Dit maal bedroeg het aantal deelnemers 15.000. Opnieuw kwam het tot confrontaties met de politie die andermaal traangas inzette. Verschillende mensen werden door de politie ingesloten en geslagen. De demonstratie trok daarop naar het terrein van de Polytechnische Universiteit. Er ontstonden rellen die de gehele dag voortduurden. ‘s Avonds trok een demonstratie met 1000 deelnemers naar het hoofdbureau van de politie uit solidariteit met de gearresteerden.

Foto’s van deze demonstratie vind je hier en hier.


Powered by Greymatter