Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/07/2006: "Het is nu officieel: veertien medeplichtige landen in Europa"

Aan de Raad van Europa zal vandaag het rapport voorgelegd worden over de martelvluchten van de CIA. Veertien Europese staten worden er als medeplichtig aan het vervoeren van gevangenen aangemerkt - waaronder officieel neutrale als Ierland, Zweden en Cyprus.

constantavlieg (153k image)
De luchthaven van Constantsa, met concentratiekamp
Klik op meer

En speciaal worden Roemenië en Polen aangmerkt als volop betrokken in de ontvoerings- en martelindustrie. Er zouden in deze landen wel degelijk kampen zijn ingericht waar meestal willekeurig bijeengegaarde gevangenen uit de Arabische wereld naar toe gebracht zijn om onder martelingen bekentenissen af te leggen over "de terroristen" of over hun eigen terroristische activiteiten. De Raad van Europa zal de Europese medeplichtigheid als een ernstige inbreuk op mensenrechten en legaliteit aanmerken.
Naar verluidt zijn de concentratiekampen inmiddels niet meer in gebruik. De regimes van Polen en Roemeni¨ ontkennen nog steeds.
Ook - uw verslaggever vermoedde het al eerder - de NAVO-protectoraten Bosnië en Macedonië zijn volop betrokken bij de martelvluchten. Of er concentratiekampen (geweest) zijn staat nog te bezien.


Powered by Greymatter