Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/03/2006: "Het succes van het kapitalistisch systeem"

Misschien is het in Nederland een beetje een ver-van-mijn-bed-show, maar in België is het alledaagse realiteit. We hebben het over het toenemend zinloos geweld, het toenemende racisme en de toenemende haat voor de medemens. Dit is het verhaal van 'het succes' van het kapitalistisch systeem.

Velen beweren dat het kapitalistisch systeem gezorgd heeft voor een gigantische expansie en dat we geen honger moesten leiden na WO II. Ze hebben gelijk. Maar ze vergeten er bij te vertellen dat door dit kapitalistisch systeem de armen verarmen en de rijken zich schandaleus verijken op de kap van de armen.

En dan komen bij het ergste van de zaak, de verharding van onze samenleving. De moord op Joe Van Holsbeeck in Brussel (hoogstwaarschijnlijk tot in Nederland doorgedrongen) was enkel het begin van een aantal zinloze moorden. (wanneer is een moord eigenlijk NIET zinloos?) Een aantal weken geleden werden er in Antwerpen lukraak drie moorden gepleegd, puur op de huidskleur afgaande. Eén van de slachtoffer was het blanke 2-jarige meisje Luna. Doodgeschoten omdat ze te veel huilde om één van de slachtoffers.

Een moord dat met iedereen had kunnen gebeuren, aldus de vele politiekers. Onmiddellijk werd een beschuldigde vinger omhooggestoken richting de extreem-rechtse partij Vlaams Belang. Toch moeten deze politici hun visie herzien, want dit is allemaal te danken aan de hebberige kapitalistische maatschapij die met slogans zoals time is money en deze MOET je hebben het materialistische en het onverschillige enkel aanwakkerd.

En dan is men verbaasd dat zoiets gebeurd? Ik zeg jullie dit, het is slechts een begin, het kapitalisme valt. En nu moeten wij het heft in handen nemen en onze kritiek uiten.

7 Reacties


't zou wel mooi zijn als we door uitsluitend kritiek te uiten de wereld zouden verbeteren, zodat iedereen een gerechtvaardigd deel krijgt van de grote koek.

zei: Bolus op 04/06/2006 om: 15:24u

Het is natuurlijk zoals je zegt, kritiek geven is makkelijk. Maar we moeten er ons ook allicht beginnen bewust van worden dat het zo niet meer verder kan. En met een beschuldigende vinger wijzen naar extreem-rechtse partijen getuigt van enorme lafheid.

zei: Henk op 04/06/2006 om: 19:50u

Er hebben in de geschiedenis van het kapitalisme wel grotere moordpartijen plaatsgevonden dan de slachtpartij in Antwerpen. Voorlopig heeft het systeem ze nog allemaal overleefd. Bovendien, wat moest het kapitalisme zonder?

Ik noem maar eens wat kleins (om niet meteen over het militair-industrieel complex te hoeven beginnen): Je kunt er thrillers van maken, in boekvorm en op film, en iedereen vreet het. Je kunt zelfs een Oscar winnen met een (lang niet verkeerde) film die racisme kritiseert.

zei: waegari op 04/06/2006 om: 23:09u

Natuurlijk hebt u gelijk. Er zijn al veel ergere dingen gebeurt, maar dit wil niet zeggen dat we zoiets moeten beginnen aanvaarden. Iedereen die een beetje mens is, spuwt zijn gal over deze moorden. Daarenboven gaat het bovenstaande artikel niet enkel om de moorden, maar over de bitterheid waarmee vele mensen rondlopen. De mensen hebben voor niets nog respect (zelfs niet voor een mensenleven) en DAT loopt net de spuigaten uit en net DAT is de tol die we betalen voor de huidige kapitalistische maatschappij.

zei: Henk op 05/06/2006 om: 19:12u

Kapitalisten zijn stelletje arrogante zakkenvullers.

Weg ermee!

zei: Farshad op 06/06/2006 om: 11:49u

Even iets geheel anders, maar toch ook weer niet. Kamagurka vroeg zich naar aanleiding van de mp3-moord quasi-grappend af: "Zijn er ook Poolse moslims?" Het antwoord is ja, al eeuwen:hoeveel weet iedereen nou eigenlijk van de EU-lidstaten? Het heeft niets met de daders te maken, verder.

zei: Prul op 06/06/2006 om: 14:14u

Mm, misschien kunnen we deze discussie uitbreiden naar de Europese Unie? Zeker nu met de debatten of Turkije al dan niet mag toetreden. Als ik eens wat tijd heb (die hatelijke examens toch :jajasmile ga ik er een artikeltje over schrijven.
(dit geheel ter zijde, heeft niets met bovenstaand artikel te maken hoor.)

zei: Henk op 06/06/2006 om: 18:26u


Powered by Greymatter