Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/03/2006: "Ping op de Pinksterlanddagen"

Het heeft even geduurd, maar we kunnen eindelijk artikelen publiceren vanaf de Pinksterlanddagen. En maar goed ook, want ik heb moeite genoeg gedaan om hier te komen. Ik heb er nog pijn in mijn rug van.


Klik op meer

Het was een lange weg van huis naar Appelscha, in Friesland. Met een rugzak vol met spullen (slaapzak, zelfopblaasbaar luchtbedje, tent, wat te eten voor onderweg en natuurlijk een portable televisie, want niets is zo fijn als geïmproviseerde bling-bling) vertrok ik vrijdagochtend in de richting van Appelscha. Het is alweer een tijdje geleden dat J.B. Arend mij vroeg om verslag te komen doen van de Pinksterlanddagen, dus ik had tijd genoeg om me goed voor te bereiden.
Toch ging het niet allemaal van een leien dakje. Mijn rugzak was eigenlijk iets te zwaar voor me, waardoor ik regelmatig moeite had met 'm van de grond krijgen, en was ik eigenlijk te breed om door het gangpad van de trein te kunnen (sorry, medepassagiers, vooral die meneer die ik bijna een oog had uitgestoken, maar ik ben het kamperen nu eenmaal niet zo gewend). En het tentopzetten ging ook niet geheel vlotjes, het heeft toch al een paar uur geduurd voordat ik erachter kwam dat ik mijn tentzeil ondersteboven aan mijn tent had bevestigd. Nogmaals, ik ben het kamperen niet echt gewend.
Maar ik was nog altijd beter voorbereid dan de mensen van de Ascii (buiten hun schuld overigens, ze kregen veel te laat te horen dat er geen internet was op de camping, omdat @home die niet op tijd meer kon leveren). Zij wilden een draadloze internetverbinding tot stand brengen met de boer aan de overkant van het weiland hier achter. Die straalverbinding kregen ze maar niet voor elkaar (door de bomen konden de straalantennes elkaar niet meer zien). Nu, aan het eind van de zaterdag, is er een verbinding met de boer, maar diens computer geeft nog geen internet door. Dus moet ik inloggen op de computer van de boer en van daar uit naar de server van De Vrije, om dit stukje te kunnen publiceren.
De afgelopen twee dagen heb ik dus voornamelijk doorgebracht met verslag doen voor Radio ZwartRood Appelscha, de keus van de regio! Mocht je morgen nog hierheen komen: neem je radiootje mee en stem af op 105,5 FM. Verschillende interessante interviews komen voorbij. Zo strikte ik mijn grote vrienden van Indymedia (even goeie vrienden, maar aan hun beleid moet toch echt iets worden veranderd) voor een interviewtje over de discussie die ze organiseerden vandaag. Die moest vooral over kritiek gaan op Indymedia, in de hoop dat ze hun site konden verbeteren. Kritiek was er genoeg, en ik was duidelijk niet de enige die zo zijn vraagtekens hadden bij hun verwijderbeleid. Maar ze waren in elk geval eerlijk over de situatie waarover ik eerder schreef, "wie weet moeten we gewoon toegeven dat we toen fout hebben gehandeld. Wij zijn ook maar mensen."
Ook interessant was de workshop bomen klimmen, die GroenFront! organiseerde. Ik mocht ze best even interviewen, maar dan wel op vijf meten hoogte. En dus volgde mijn eerste les bomen klimmen. Bovenin lijkt vijf meter ineens best hoog!
Morgen is de laatste dag van het festival. Dan ben ik nog één keertje terug op de radio. Gelukkig maar. Want het zijn leuke interviews, maar schrijven vind ik toch leuker, en al helemaal met beide benen op de grond!

9 Reacties


slecht slecht slecht

zei: X op 04/06/2006 om: 03:11u

Nou, dank je...

zei: Peter op 04/06/2006 om: 11:25u

Als het goed is, zondagmiddag Radio Zwart Rood Appelscii niet alleen in de ether, maar ook stream via de website !

Deze vrije radio uitzendingen duren nog tot zondag middernacht. liefde

zei: Appelsciihut op 04/06/2006 om: 13:13u

http://www.RadioZRA.net

zei: www. Radio ZRA . net op 04/06/2006 om: 13:18u

Hé Peter, lamlul, waar blijft dat verslag nou voor Ravage? Beetje die boer daar lastig zitten vallen. Waarom hebben die stinkende anarcho hippies nog steeds geen internet op de camping? De foto's van Unai zijn al lang en breed binnen, en zij hiero te aanschouwen:

http://www.ravagedigitaal.org/2006/mei/appelscha-2006.htm idioot

zei: alexio op 04/06/2006 om: 21:41u

boos, grrniemand zit toch te wachten op foto's van dat stelletje loosers in appelscha.

zei: X op 05/06/2006 om: 01:10u

Zeg Alexio, beetje geduld ja, heb het hele weekend radio gemaakt hier. Nu eerst stukje maken voor De Vrije (die hebben me immers gevraagd en een belangrijk deel van mijn onkosten vergoed) en daarna ga ik een stukje maken voor Ravage. Die foto's ga ik trouwens ook vanaf het stukje dat ik nu ga schrijven linken. Ik heb ze al bekeken, ziet er goed uit!

zei: Peter op 05/06/2006 om: 12:20u

zep petertje, daar heb je helemaal geen toestemming voor gevraagd om de ganse dag plaatjes te draaien op de camping. Schrijven, en heb je je tent al opgeruimd?!

zei: alexio op 05/06/2006 om: 13:13u

*schnabbel de schnabbel* Ik heb ook geen plaatjes gedraaid, ik heb verslagen gemaakt voor Radio ZRA (live in de uitzending, maar ook opgenomen zodat ik het later nog kan gebruiken in artikelen smile). Maar het werd wel gewaardeerd. En mijn tent is opgeruimd, en ik zit nu op kantoor om het stukje voor Ravage te schrijven. smile

zei: Peter op 05/06/2006 om: 23:38u


Powered by Greymatter