Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/31/2006: "Liberalisme en anarchie"

De kop van de krant van wakker Nederland belooft meer dan in de tekst waargemaakt kan worden. De suggestie is dat het CDA een kabinetscrisis verwacht als - zoals te verwachten is - Adequate Rita tot lijsttrekster van de VVD gekozen zal blijken te zijn.
taidadempo (59k image)
Klik op meer

De bronnen in het CDA worden anoniem gehouden. Dat kan, het is zelfs gebruikelijke Haagse journalistiek. De meeste parlementaire journalisten zijn heel goede maatjes met de PvdA, soms met D66, maar het CDA heeft ook zijn lekken.
Je moet er niet aan denken: Verdonk als lijsttrekster en actieve politica tot pakweg 2011. Iemand die iedere week een rel weet te veroorzaken als ongericht projectiel maar als belichaming van de vreemdelingenhaat die het zo goed doet aan de bittertafel bij de mensen in het land.
Verdonk is natuurlijk een goede reden om over te schakelen op de echte Shell-coalitie CDA-PvdA. Minister Bot II heeft onlangs Kazachstan een paradijs van mensenrechten genoemd terwijl hij even voor een mooi contract voor de Shell bemiddelde. De PvdA heeft ook zo zijn banden met de olie: Bos komt er vandaan, Kok ging er naar toe en heeft ook ooit mooie contracten geregeld met het bekende vakbondsparadijs China. Na Bolkestein is er even geen olieboertje te vinden in de VVD-top. Vandaar waarschijnlijk dat de onbekende CDA-bronnen het een "zootje" noemen bij de VVD, en helemaal mooi - en reden dit verhaal te tikken - de VVD zou liberalisme met anarchie verwarren.

Anarchie bij de VVD? Omdat de partijtijgers Verdonk niet zo zien zitten?
Bij het CDA zouden ze zich er toch bewust van moeten zijn dat liberalisme, anarchisme en socialisme een gemeenschappelijke wortel hebben in de Franse Revolutie en degenen die daarover sympathiserende gedachten op papier hebben gezet. Daar horen ze bij het CDA van nature tegen te zijn - een bloedgroep van dit gezelschap heet niet voor niets antirevolutionair.
Maar ja, het CDA heeft net zo min iets te maken met de gedachten van pakweg Groen van Prinsterer als de VVD met het liberalisme te maken heeft. Het gaat niet om gedachten, het gaat om olie. Als ze dat bij de VVD even niet door hebben door de xenofobe kaart openlijk en monomaan uit te spelen, dan staat deze partij buitenspel. En voor liberale kiezers die al dan niet de belangen van hun olieaandelen in de gaten houden is er een alternatief naast CDA en VVD. Verdonk als de redster van D66 - wie heeft dit scenario geschreven?

2 Reacties


Zou zij dan alsnog voor zichzelf beginnen? Of zou Rutte banden met de Shell hebben?
Enfin - de soap is voorbij - of niet? idioot

zei: Prul op 31/05/2006 om: 19:37u

Het is dus die student die nu lijstrukker is geworden bij de VVD.
Rutten OlÚ
Voorlopig even wachten nog op nieuwe verkiezingen.

zei: Bolus op 31/05/2006 om: 20:41u


Powered by Greymatter