Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/29/2006: "Antifascisten gearresteerd tijdens protest tegen extreem-rechts in Amsterdam"

Vanmiddag 27 mei hebben een veertigtal jongeren geprotesteerd tegen de extreem-rechtse demonstratie van de Nationale Alliantie in Amsterdam Zuid.
AFAAmsterdam36565 (37k image)
Eén van de arrestaties
Twintig nazi's hebben met fascistische symbolen door de oude Joodse buurt (Zuid) van Amsterdam kunnen marcheren onder vriendelijke begeleiding van de politie. Ruim twintig antifascisten werden gearresteerd wegens het gooien van ... balonnen gevuld met water!
Klik op meer.

Zelfs het dragen van insignes en symbolen zoals keltische kruizen en "SS-totenkopfen", die verboden zijn vanwege het aanzetten tot rassenhaat, werden zonder probleem toegestaan. Kennelijk is het handhaven van de antidiscriminatiewetgeving onbelangrijk voor de Amsterdamse politie.

Achtergrond: wie is de NA?
Een maand geleden kondigde de extreem-rechtse Nationale Alliantie (NA) aan in Amsterdam te demonstreren. De NA staat bekend als een bijzonder racistische en antisemitsche groepering die niet voor geweld terugdeinst. Zo werd onlangs het NA lid Ben van der Kooi gearresteerd wegens brandstichting in een Surinamse moskee in Rotterdam. Kortom, een gevaarlijke groep die rassenhaat predikt. Middels demonstraties en bijeenkomsten probeert de NA haar haatboodschap bij een
breder publiek bekend te maken.


Antifascistische Actie en reactie Cohen
Als 'excuus' om te marcheren heeft de NA aangekondigd tegen pedofilie en Stichting Martijn te protesteren. De Antifascistische Actie Amsterdam (AFA-A) heeft ogenblikkelijk bij de gemeente en bij diverse deelraden schriftelijk haar verontwaardiging kenbaar gemaakt. Om onbegrijpelijke redenen heeft Cohen toch toestemming gegeven aan de rabiate racisten van de NA om door Amsterdam te
marcheren. Hierop heeft de Antifascistische Actie besloten om haar aangekondige tegendemo in Oost te cancellen. Het heeft immers weinig zin om in Amsterdam Oost te demonstreren terwijl de politie elders in de stad een fascistische faciliteert.

Verslag
Uiteindelijk besloot een veertigtal jongeren om op ludieke wijze tegen de neo-nazi's te protesteren door middel van het gooien van waterballonnen. De nazi's werden door een overmacht aan politie beschermd. Sterker nog, de politie faciliteerde uiteindelijk een mars van de neo-nazi's vanaf Station Zuid WTC via
de Beethovenstraat en weer terug, door een vooroorloogse Joodse buurt, ja zelfs langs gedenkplekken van gefusilleerden van de Tweede Wereldoorlog...

Zodra de eerste waterballon werd gegooid greep de politie hardhandig in. Zonder waarschuwing vooraf werden antifascisten door de politie geslagen en gearresteerd. Er vielen 21 arrestanten van anti-racistische zijde te betreuren.

De Antifascistische Actie Amsterdam beschouwt de houding van de driehoek vooraf, en het optreden van de politie vandaag als een nieuw dieptepunt. Er wordt overmatig repressief opgetreden tegen links protest, zoals bij de spandoek affaire, terwijl de door de burgemeester mondeling beleden antiracisme vandaag totaal hol blijkt te zijn.

Persbericht AFA

2 Reacties


Helemaal verbaasd ben ik niet. Antiracistische krokodillentranen plengen is immers het centrale kunstje der PvdA. De burgemeester van Amsterdam is en blijft de vormgever van het beleid, uitgedragen door Verdonk. Diezelfde burgemeester was zelfs bijna premier geworden. Laten we dat vooral niet vergeten.

zei: waegari op 30/05/2006 om: 01:04u

Zoals ik hier al eerder zei: de sociaal-democraten zijn professionele jankerds.
Toen FC Ajax enkele weken geleden gehuldigd werd voor het een of ander werd Amsterdam op zijn kop gezet door "Joden! Joden! Kankerhoeren!" brullend gespuis, dat tot in het betere Zuid huishield. Iemand schreef later dat zij op bezoek was in de Beethovenstraat en vast had gezeten tot ongeveer middernacht: de politie hield Ausweiskontrolle in de straat. Dit was zogenaamd tegen de relschoppers gericht. Zij had haar Ausweis niet bij zich. Sperrzeit in de Beethovenstraat, 2006.

En nu dit weer. Neonazi's die de straat op heten te gaan tegen pedofielenclub Martijn, en onder politiebescherming ook weer in de omgeving van de Euterpestraat marcheren. Ze zullen burgemeester Cohen echt nooit dankbaar zijn.

zei: Prul op 30/05/2006 om: 13:50u


Powered by Greymatter