Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/27/2006: ""Snik snik" - we hebben geen spijt dat we die dictator hebben afgezet"

Jankerd Blair weet het, als goede vriend van Bono en Geldof altijd goed te zeggen, beter dan Bush - die kan niet jankerig doen in het openbaar - altijd die chimpengrijns op zijn smoeltje. Sociaal-democraten zijn altijd goede jankerds geweest.

Als nieuwsconsument moet je geen geheugen hebben.
tennisirak (40k image)
Bij de tennisbaan van Baghdad
Klik op meer

Het geheugen wordt geleverd door de media die bepalen wat je moet weten, tussen de reclame door. Van de afgelopen jaren herinner ik mij nog enkele dingen die ons getoond zijn, uit Irak en Afghanistan.
Toen Afghanistan aangevallen werd in het najaar van 2001 doken er die foto's op van studentes uit de vroege jaren zeventig. Kortgerokt, wapperende haren, ogen flink met kohl opgemaakt. Die vuile Russen en die vuile Taliban hadden dat onmogelijk gemaakt daarna, dat vrouwen er zo bijliepen (hoe kan dat nou - in Rusland loopt men er toch ook zo bij? dacht ik toen al). Nu kwam de Coalitie de vrouwen van Afghanistan te hulp.
De foto is nu onvindbaar. Hij heeft zijn doel in de propagandastrijd gehad en we moeten het ons niet herinneren, want de beelden uit Afghanistan vandaag zijn toch wat anders. Er is één (1) gesluierd vrouwelijk parlementslid dat voortdurend met de dood bedreigd wordt.

En ik herinner mij een vrouwenbrigade van de Baathpartij, de heersende partij in Irak. Ook weer vrouwen met wapperende haardos, geüniformeerd in rokken net boven de knie. Zo zie je buiten Israel, Turkije en Beiroet en sommige christelijke wijken in Syrië geen vrouwen in het Midden-Oosten. Wel tot 2003 in het Irak van Saddam Hoessein. Dergelijke foto's recyclen de wereldbevrijjders natuurlijk al helemaal niet als je propaganda moet maken hoe bevrijd die zielige Irakezen nu zijn. Ik hoorde het donderdagavond nog een of andere jankerd van New Labour zeggen: de Irakezen zijn nog steeds dolblij dat ze van Saddam Hoessein af zijn.
Dat zou best kunnen. Maar wat de jankerds er niet bij zeggen is dat het gevoel in Irak geweest is: dank u wel, en nu onmiddellijk weer weg wezen. Ruim drie jaar geleden inmiddels.

Donderdag zijn er drie mannelijke tennissers doodgeschoten in Baghdad. Zij droegen korte broeken. Dat mag niet van de milities die de dienst uitmaken. Het waren de meest vooraanstaande tennissers van Irak.
En over dienst uitmaken gesproken: dit is ook grappig - het nieuwe marionettenregime in Baghdad staat achter de nucleaire plannen van Iran.
Voordat de jankerds en de Yanks Iran aanvallen moeten ze misschien maar even langs in Irak voor regime change.
Niet alleen wordt het scenario bijna dagelijks bijgesteld door het Ministerie van Waarheid, de film wordt steeds waanzinniger.
Tennissers en al die anderen (zo'n honderd mensen per dag in Irak) - rust in vrede.

1 Reactie


De Iraakse marionet voor Buitenlandse Zaken lijkt zelfs een beetje op Saddam Hussein...

zei: waegari op 29/05/2006 om: 10:05u


Powered by Greymatter