Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/25/2006: "Geen betere knuppel dan een democratische knuppel"

De democratie marcheert voort. U weet dit niet zo goed misschien, maar de media die de beleidsmakers voeden met prachtinformatie, en omgekeerd, weten het zeker: het gaat goed in de voormalige Sowjet-Unie. Het Gemenebest van Onafhankelijke Staten nadert zijn einde. Guam heeft de toekomst.

6mit-1 (23k image)
Een anti-democraat in Bakoe - tegenstander van de presidentskandidaat - nadat hem nadere inzichten over de markteceonomie zijn bijgebracht
Klik op meer

Als de Russische regering marktconforme prijzen voor gasleveranties vraagt aan Oekraïne dan is plotseling het huis te klein voor de machthebbers die altijd de mond vol hebben van marktconforme prijzen. De dictator Poetin chanteert, wordt er dan gezegd. Cheney zegt het zelf.
Als Hugo Chávez met ruim zestig procent van de stemmen tot president wordt gekozen in Venezuela spreekt George W. Bush zijn bezorgdheid over de democratie aldaar uit. Als mijnheer Saakasjwili in Georgië 97% van de stemmen krijgt nadat zijn "frauderende" voorganger het parlement uitgeslagen is, is dat een overwinning voor de democratie. Als mijnheer Aliyev in Azerbeidzjan zijn zoon aanwijst als opvolger, en deze laat zich nog verkiezen ook, nadat de oppositie zoals boven afgebeeld een eerlijke kans heeft gekregen, dan sluit Washington contracten af over oliepijpleidingen en -leveranties. Azerbeidzjan behoort tenminste niet bij dat "instabiele Midden-Oosten". Goed, die mensen daar zijn wel sjiieten, maar gelukkig hebben ze een wijze atheïstische overheid (zie foto). Atheïsten zijn altijd handig als het uitkomt.

De Europese Unie juicht. Deelname aan het Songfestival kan niet ver weg meer zijn, en dan hoor je er pas echt helemaal bij - bij de beschaafde wereld dus (dat Rusland nog mag meedoen...).
De Oekraïne, Moldavië, Azerbeidzjan en Georgië hebben een nieuwe statenbond, Guam, opgericht die zich helemaal gaat wijden aan de ontwikkeling van democratie en marketconomie. Met het GOS (waar eerlijk gezegd inderdaad ook nooit meer iets van vernomen wordt) is het afgelopen.

5mit (22k image)
Eerst had ik deze foto geplaatst als aandachtstrekker - maar bij nadere beschouwing kreeg ik twijfels. Oordeelt u zelf. Het is wel bij dezelfde betoging in Bakoe, bij de presidentsverkiezingen aldaar, met die ene kandidaat, Aliyev de Zoon.


Powered by Greymatter