Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/25/2006: "Tegendemonstratie AFA in Amsterdam"

Volgens het ANP houdt de Anti Fascistische Aktie (AFA) zaterdag in Amsterdam een tegendemonstratie tegen de extreemrechtse Nationale Alliantie.
AFAlogo3 (8k image)
Die laatste protesteert zaterdag in de hoofdstad tegen de vereniging Martijn, die opkomt voor de belangen van pedofielen.
Klik op meer.

In 2003 raakte een groep anti-fascisten nog slaags met een groep demonstranten die bij het Centraal Station in Amsterdam tegen Martijn protesteerden. Zowel de AFA als de Nationale Alliantie mogen nu van de gemeente Amsterdam demonstreren, liet een woordvoerder woensdag weten. Beide groepen hebben wel een andere locatie toegewezen gekregen, op flinke afstand van elkaar, om een nieuwe confrontatie te voorkomen.

De AFA houdt haar actie nabij het station Muiderpoort in het oosten van Amsterdam. De Nationale Alliantie wilde aanvankelijk op deze plek demonstreren omdat het kantoor van Martijn hier zetelde. De antifascisten waren echter eerder met hun aanvraag, aldus de gemeente. De rechtse groepering moet nu uitwijken naar het Stadionplein in het zuidwesten van de stad.

De NA is hiermee met tegenzin akkoord gegaan. „Wij komen immers om te demonstreren tegen de vereniging Martijn met hun verderfelijke ideeën, niet om te rellen”, aldus de alliantie. „De AFA laat met deze tegendemonstratie haar ware gezicht zien als beschermers van pedofielen, hierin gesteund door burgemeester Cohen.”

De gemeente heeft met beide groepen afgesproken dat ze niet van de route afwijken en elkaar niet toch nog ergens in de stad gaan opzoeken. De NA rekent op vijftig tot honderd sympathisanten.


Powered by Greymatter