Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/20/2006: "Politie Amsterdam haalt quotum in één keer"


Vorig jaar werd bekend gemaakt dat het politie-apparaat op de schop gaat. Voortaan word het geld niet langer verdeeld op aantal inwoners binnen een bepaalde politiezone, maar op de hoogte van de criminaliteit. Eén van de korpsen die daaronder komt te lijden is Amsterdam-Amstelland. En dus werd afgelopen vrijdag er een andere manier bedacht om aan geld te komen: op één dag werden zo'n 400 mensen op de bon geslingerd, waarvan zo'n 300 in het openbaar vervoer.
Klik op meer

Als je gisteren in Amsterdam-zuid of directe omgeving hebt zwart gereden, is de kans groot dat je één van de 294 mensen bent die een boete heeft gekregen (even voor de nauwkeurigheid: de vakantie-gevangenis in Veenhuizen wordt eind deze zomer gesloten). Maar ook andere vergrijpen werden gestraft: 14 mensen hebben een boete gekregen omdat ze met hun voeten op de bank zaten en twee mensen zijn door de gestapo afgevoerd omdat ze illegaal in Nederland verbleven.
Maar niet alleen in het openbaar vervoer werd geterroriseerd door de Men In Blue. 13.000 auto's werden aan een controle onderworpen. Automobilisten werden onder meer beboet voor het bezit van een radardetector, het bezit van verdovende middelen en het verpachten van een taxivergunning. Negentien mensen zijn aangehouden. Ook het water was niet veilig; 190 boten werden gecontroleerd, maar daar viel niets te verdienen voor de man met de pet.
Niet alleen de menselijke ambtenaar maakte gisteren overuren. De hondenbrigade deed controles in café's. In een café vond een speurhond 45 zakjes wiet en drie plakken hasj.
Nou, smerisjelief, dat was een mooie oogst. En nou weer een jaartje in jullie bureau blijven hoor, om al die boetes administratief te verwerken!


Powered by Greymatter