Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/20/2006: "Wie luistert u af, zegt u?"

Met enige verbazing heeft uw verslaggever de afgelopen weken de statistieken van De Vrije gevolgd. Een van de meestgelezen stukken van de afgelopen tijd was een volledig van de site van De Telegraaf overgenomen artikel, over de onderwereld die zijn eigen BVD-agenten "runt". Niets om van verbazing van je stoel van te vallen, langzamerhand. De Telegraaf is van oudsher juist de courant die contacten binnen de dienst - had? heeft?
Enfin, nu blijken ze dus zelf afgeluisterd te worden, met richtmicrofoons. Nederland wordt een steeds merkwaardiger land, vindt u niet?
ingangtelegraaf (77k image)
Klik op meer

Uit De Telegraaf van heden 20 mei:

De geheime dienst AIVD blijkt maandenlang twee verslaggevers van De Telegraaf te hebben afgeluisterd, gevolgd en geobserveerd.

De gangen van Joost de Haas en Bart Mos werden nagetrokken nadat deze krant in januari onthulde dat staatsgeheime dossiers over topcrimineel Mink K. in handen van de drugsmaffia waren gevallen. Betrouwbare bronnen in Den Haag bevestigen de AIVD-operatie tegen de journalisten. De Nederlandse Vereniging van Journalisten reageert geschokt. "Dit is zeer kwalijk, want hiermee wordt het werk van journalisten onmogelijk gemaakt", aldus NVJ-secretaris Thomas Bruning. "Als oprecht opererende journalisten doel worden van afluisterpraktijken is de persvrijheid en daarmee de rechtsstaat in gevaar. Wij vragen ons af of betrokken ministers hierover zijn geïnformeerd."


Powered by Greymatter