Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/13/2006: "Nederlands Sociaal Forum in Nijmegen"

In het weekend van 19 tot 21 mei 2006 staat Nijmegen in het teken van het tweede Nederlands Sociaal Forum. Onder het motto 'een andere wereld is mogelijk' hoopt de organisatie op duizenden deelnemers aan meer dan 150 workshops, een filmfestival en debatten.
NSFNijmegen (6k image)
Aan het Nederlands Sociaal Forum doen ruim 300 binnen- en buitenlandse sprekers mee.
Klik op meer.

Onder hen bevinden zich Mustafa Barghouti (Palestina), Sylvia Borren (Novib), Agnes Jongerius (FNV),
Mohammed Rabbae (Genoeg is Genoeg) en Vandana Shiva (India).

Een onafhankelijke mediagroep binnen het NSF zal nieuws verzorgen dat mainstream media niet wil of durft uit te zenden of te drukken. De kracht hiervan is dat er geen wereldbeeld opgedrongen wordt; er is niet één andere wereld mogelijk, maar wel honderden. Het nieuws wordt geschreven, gefotografeerd, gefilmd en als audio opgenomen en wordt in ieder geval op de website gepubliceerd. De toegevoegde
waarde van onafhankelijkheid draagt bij aan het aanzwengelen van discussies voor, tijdens en na het NSF. Na het forum zullen de verslagen een toegankelijk, overzichtelijk en een zo volledig mogelijk archief zijn voor ex-deelnemers en -bezoekers, journalisten, studenten en iedereen die wil weten hoe je "inhoud
kunt geven aan een andere wereld". Aldus deze mediagroep die nog op zoek is naar schrijvers.

De groep verzocht De Vrije melding te maken van het feit dat er thans van het NSF een promofilmpje is gemaakt dat nu online staat en hier valt te zien. Als je tenminste Quicktime hebt.

Meer informatie over het NSF vind je hier.

6 Reacties


Als ik zo vrij mag zijn: wat is er zo anarchistisch aan het promoten van een vrouwenonderdrukkende hoofddoek op uw website, mijne heren/dames van de Vrije? idioot

zei: vikkie op 14/05/2006 om: 13:23u

Dat is dus het logo van het NSF Vikkie!

zei: Arend op 14/05/2006 om: 21:43u

Ja, dat het een logo betreft van NSF snap ik ook nog wel, maar je bent toch niet verplicht om het te plaatsen? Als je het al plaatst, dan op z'n minst met een kritische kanttekening erbij gaplaatst, tenzij je geen problemen hebt met symbolen van vrouwenonderdrukking.

zei: vikkie op 15/05/2006 om: 13:10u

Vikkie, je hebt principieel gesproken gelijk. Maar die mevrouw links op het logo ziet er naar uit of ze uit een land komt waar ook de mannen zo ingepakt lopen - Niger, Mali of zo. Van de aangekondigde spreeksterren komt alleen Vindana Shiva in de buurt van het anarchisme, het NSF is zelf zeker niet anarchistisch.

zei: Prul op 15/05/2006 om: 15:37u

he prullie, back in town? ik vrees dat de dame met hoofddoek toch echt tot de doelgroep behoort van deze zichzelf 'progressief' noemende 'linkse voorhoede' van nederland...

Overigens vraag ik me af of wij de enige twee bezoekers van de Vrije zijn die zich nog lijken te storen aan (symbolen van) vrouwenonderdrukking.

zei: vikkie op 15/05/2006 om: 16:58u

Opnieuw denk ik, vrees ik dat je eerste diagnose klopt, Vikkie - ik geef er maar een verzoenende draai aan, dat doe ik in het algemeen liever.
Wat het tweede betreft: ik mag hopen van niet...

zei: Prul op 15/05/2006 om: 22:01u


Powered by Greymatter