Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/12/2006: "27 Mei A.S. Demo "Geen Plezier voor circusdier""

Donderdag 11 mei, Assen - Op zaterdag 27 mei organiseert Actiegroep CircusLeed een grote demonstratie "Geen plezier voor een circusdier" in Assen.
Vanaf 24 mei staat circus Circus Belly-Wien in Assen om daar enkele voorstellingen te geven. Actiegroep CircusLeed voert actie tegen Circus Belly-Wien en andere circussen die nog gebruik maken van dieren. De actiegroep pleit voor een verbod van dieren in het circussen! Het circus is namelijk veel leuker zonder dieren. Denk aan Cirque du Soleil, etc etc.Klik op meer !!!

Op zaterdag 27 mei willen wij in Assen niet alleen Circus Belly-Wien oproepen de dieren uit het circusleven te zetten, maar willen wij tevens een signaal afgeven aan al die circussen die tot op de dag van vandaag gebruik maken van dieren. Een misvatting die binnen de circuswereld bestaat is dat wij tegen circussen zouden zijn. We zijn niet tegen alle circussen, maar wél tegen circussen met dieren!

Iedereen is waarschijnlijk wel eens in een circus geweest. Daar is vaak te zien hoe dieren als tijgers en leeuwen regelmatig heen en weer lopen in hun kooi. Niet voor heel even, maar constant. Dit soort gedrag heet 'stereotype gedrag'. Dat is eigenlijk een verzamelnaam voor abnormaal gedrag dat ontstaat door gevangenschap, stress en verveling.

Daarom zullen wij op zaterdag 27 mei een demonstratie houden in Assen. We zullen beginnen om 12 uur op het Koopmansplein (Assen-Centrum) en zullen via een route door en om de stad gaan om uiteindelijk in de buurt van het circus uit te komen.

Er is ook een tegendemonstratie opgezet, vóór het houden van dieren in circussen door Circus Belly-wien zelf. Om de openbare orde te handhaven heeft de burgemeester een bufferzone ingesteld rondom het circus. Zowel het circuspersoneel (wat het terrein tijdens de acties niet mag verlaten) als wij mogen dit stukje grond niet betreden. Wij zullen dit dan ook niet doen, en hebben er vrede mee dat we toch nog in de buurt van het circus kunnen en mogen staan. Mocht het circuspersoneel zich niet aan dit verbod houden dan heeft dit verregaande gevolgen voor het circus.

Daarnaast biedt deze bufferzone ons ook enige bescherming tegen gewelddadig circuspersoneel. Eerder werden vreedzame protesten tegen dit zelfde circus verstoord door medewerkers van Belly-Wien die met extreem geweld actievoerders begonnen weg te slaan. Actievoerders hebben aangifte gedaan van mishandeling, en er zijn hiervoor vorige maand circusmedewerkers gearresteerd.


Wanneer, waar en hoe laat?
27 mei 2006
Koopmansplein, Assen
Vanaf 12:00

Vervoer
Er is busvervoer vanuit Amsterdam geregeld. Tegen een kleine betaling (goedkoper dan de trein natuurlijk) kun je met de bus vanuit Amsterdam mee. Meer informatie hierover wordt begin volgende week bekend gemaakt. Je kunt je nu al opgeven door een mailtje te sturen aan respectvoordieren@yahoo.com t.a.v. “Bus CircusLeed”.


Tijdens het protest
Gedurende onze acties verzoeken wij deelnemers om onze richtlijnen in acht te nemen. Dit houdt in dat we geweldloos en vreedzaam blijven. Indien circusmensen gaan intimideren of geweld gaan gebruiken tegenover actievoerders verwachten wij dat onze actievoerders kalm blijven en niet overgaan tot offensief geweld. Wij zijn een actiegroep opgezet tegen het gebruik van dieren in het circus.

Verdere acties tegen Circus Belly-Wien:
Woensdag 24 mei
Flyeractie
Voorverzamelen 16:00 Koopmansplein, Assen

Donderdag 25 mei
Flyeractie
Voorverzamelen 13:00 Koopmansplein, Assen en
Voorverzamelen 17:00 Veemarktterrein, ter hoogte van het Markzichtgebouwtje


Vrijdag 26 mei
Flyeractie
Voorverzamelen 13:00 Koopmansplein, Assen en
Voorverzamelen 17:00 Veemarktterrein, ter hoogte van het Markzichtgebouwtje

Contactinformatie
Actiegroep CircusLeed
Postbus 222
9400 AE Assen
info@CircusLeed.nl
www.CircusLeed.nl
Informatie en Pers: 06 – 44 714 557 (Alex Romijn)

2 Reacties


Nou, ik ben er geweest, bij Cirxus BellyWien. Het was echt heel leuk en alle dieren waren zeer gezond en actief. Ik heb ook de hele dag rondgehangen bij de kooien en heb geen "stereotyp" gedrag gezien. De tijgers waren lekker aan het slapen (tegen elkaar aan) en de kamelen waren aan het grazen. Alleen bij de Giraffe had ik wat twijfels, maar de rest van de dieren, geen probleem. Ik zou niet gaan protesteren. Dat is echt niet nodig hier!

zei: John op 13/05/2006 om: 23:24u

Op onze website is meer informatie te vinden, foto's en videomateriaal wat we de laatste maanden over Circus Belly-Wien hebben verzameld.
Het dossier Belly-Wien groeit met de dag met nieuwe misstanden, overigens heeft Belly-Wien niet alleen te maken met Actiegroep CircusLeed, ook andere dierenwelzijnsorganisaties volgen het leed binnen dit circus op de voet. Tis een kwestie van tijd dat na Oostenrijk en Duitsland dat ook Nederland dit circus verbied.

Meer informatie over Circus Belly-Wien en andere circussen kan je vinden op http://www.circusleed.nl

zei: Actiegroep CircusLeed op 14/05/2006 om: 13:01u


Powered by Greymatter