Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/11/2006: "Morele overwinning voor Chagossianen"

De tussen 1967 en 1971 gedeporteerde bevolking van de Chagos Archipel is opnieuw in het gelijk gesteld door het Britse Hooggerechtshof: zij zijn tegen alle wetten en moraal in ontvoerd van hun eilanden.

diegovliegt (57k image)
Klik op meer

Het Hooggerechtshof bepaalde dit in een uitspraak op 11 mei (vandaag). Het is een morele overwinning voor de gedeporteerden die hun woonplaats veranderd zagen (maar dan op foto's of televisie) in een VS-basis waarvandaan een groot deel van Azië onder schot gehouden wordt, en waar naar men zegt een concentratiekamp is ingericht.
Het Britse ministerie van buitenlandse zaken heeft de uitspraak twee jaar geleden naast zich neer gelegd. Het is niet te verwachten dat het nu anders gaat. Ter bevordering van vrijheid, democratie en dee wereldhandel heeft de regering van de VS bedongen dat de eilanden onbewoond blijven zolang de basis er is. De woordvoerder van de organisatie van Chagossianen in Groot-Brittannië zegt dat de Chagossianen wat hun betreft best naast de basis kunnen wonen.
Het staat trouwens vast dat het regime-Blair in beroep zal gaan zodat de slepende zaak verder voortsleept. Wordt derhalve vervolgd.


Powered by Greymatter