Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/10/2006: "De dreiging van openbaarmaking"

Britse dierenbevrijdingsactivisten hebben aandeelhouders van GlaxoSmithKline twee weken de tijd gegeven hun aandelen van de hand te doen. Zoniet - dan worden hun namen bekend gemaakt op het internet.
novartisvill (14k image)
Dierenactivisten op bezoek bij Novartis Vilvoorde, 7 mei
Klik op meer

Een schandelijk dreigement, terreur, brullen de gelijkgeschakelde media. Of het middel van een dreigende toon in overeenstemming is met het humanitair getinte doel is de vraag.
Glaxoenz. is naar verluidt de grootste "afnemer" van proefdieren in Europa.

Maar al met al valt het wel mee met de feitelijke inhoud van het dreigement: de activisten komen niet zomaar aan de gegevens over de aandeelhouders. Die zijn namelijk toch al openbaar. Publicatie op internet zou ze alleen maar openbaarder maken.

Gisteravond was in het kader van de evenwichtige berichtgeving in BBC Newsnight zowel een dierenbevrijdingsactivist als een voorstander van vivisectie, die onlangs de zogenaamde actiegroep Pro-test heeft opgericht - een langharige corpsbalachtige jongeman tegenover een oudere kale man. Lang haar is al geruime tijd van rechts, zoals u weet.
De kale dierenbevrijder moest zich uitdrukkelijk distantiëren van de dreigementsactie en moest volgens presentator Jeremy Paxman ook toegeven dat vivisectie tot veel goede geneesmiddelen heeft geleid. Tot het eerste was de activist zeker bereid, tot het tweede niet. Hij vond trouwens dat de kijkers maar eens "GlaxoSmithKline+orphans" moesten googelen, dan zouden ze er misschien anders tegen aankijken. "We zitten hier niet voor gebabbel op [of: over] het internet," meende Paxman terug te moeten zeggen.
Vooruit, dan hier de resultaten nog maar even: het gaat om een experiment met kinderen in een weeshuis in New York die ongewild en ongeweten anti-aidsmedicijnen van GlaxoSmithKline te slikken kregen: vivisectie op kinderen dus. Zie bijvoorbeeld hier, en hier, nota bene Paxmans eigen BBC.
Hoe kinderachtig is het om te onthullen dat die frisse corpsbal en pro-vivisectieactivist in het openbaar bijhoudt hoeveel katjes hij doodt? Gunst, weer wat geleerd van de Engelse taal - het is niet wat ik zojuist schreef. En als u doorklikt, niet schrikken of boos worden. Altijd aardig om te weten wat voor soort mensen er pal staat voor de vrije ondernemingsgewijze productie, het gezin en de joods-christelijke Europese waarden - dat wel.

Aanstaande vrijdag 12 mei om 16.00 uur wordt er gedemonstreerd bij de Nederlandse vestiging van GlaxoSmithKline, Huis ter Heideweg 62 te Zeist.


Powered by Greymatter