Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/08/2006: "Opnieuw zes anarchisten gearresteerd in Italië"

In Italië zijn op 4 mei opnieuw anarchisten gearresteerd. Dit maal betreft het een zestal afkomstig uit Pisa.
riot_insurrection (21k image)
Volgens Italiaanse media zijn het ‘opstandige anarchisten’ waarmee een link wordt gelegd met de eerdere reeks van arrestaties van anarchisten vanwege ondergrondse activiteiten als het versturen van bombrieven.
Klik op meer.

In Pisa zouden meer arrestaties zijn verricht dan de zes anarchisten. Het zestal zou behoren tot de club 'Il Silvestre'. Eén van hen is Daniele Casalini, een 26-jarige man geboren in Pontedera (Pisa). Hij is een dierenrechtenactivist en toonde zich solidair met gevangen genomen anarchisten.

Hij nam deel aan verschillende demonstraties en initiatieven van de anarchistische beweging en milieugroepen. Hij was betrokken bij Italiaanse campagnes tegen vivisectie en acties gericht tegen de Morini-boerderij in San Polo D'Enza (RE). Ook organiseerde hij een reeks demonstraties in Pontedera (Pisa) tegen het winkelbedrijf 'Mondo Cane' dat een afnemer is van deze boerderij.

Hij maakte voorts deel uit van een comité dat zich keerde tegen repressie, demonstreerde meermalen tegen gevangenissen en protesteerde na de dood van Lonzi Marcello in de gevangenis van Livorno. Toen Frediani William en Perondi Alessio vastgehouden tijdens een onderzoek naar revolutionaire cellen (COR) nam hij deel aan demonstraties buiten de gevangenis van Pisa.

In september 2004 werd Casalini door de politie van Pisa gezien bij het bekladden van het kantoor van de openbaar aanklager van Pisa waarvoor hij een vervolging wegens smaad en vandalisme aan de broek kreeg. In december 2005 demonstreerde hij enkele malen tijdens het proces dat tegen enkele vermeende leden van COR werd gevoerd ten gunste van de gevangen militanten.

In april van dit jaar werd hij aangeklaagd voor een niet aangemelde demonstratie bij de gevangenis Don Bosco in Pisa. Tijdens deze betoging gooide hij vuurwerk in de tuin van de gevangenis.

Dit alles wordt gemeld door de Italiaanse krant AGI die hierbij duidelijk gebruik heeft gemaakt van politiedossiers.

Volgens Indymedia Italië zijn de vijf andere gearresteerde anarchisten: Costantino Ragusa, Silvia Guerini, Federico Bonamici, Giuseppe Bonamici en Benedetta Galante.


Powered by Greymatter