Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/08/2006: "Dealing with HLS means dealing with us"

shac070506-2 (21k image)
shac070506-2

7 MEI Den Haag - De bezoekers van de 23e SETAC beurs in Den Haag kregen een warm welkom. Zo'n vijftig actievoerders stonden voor de deur met oa posters en spandoeken om te protesteren tegen het gebruik van dieren in vreselijke gruwelexperimenten.

shac070506-1 (21k image)
shac070506-1

Klik op meer !!!

Speciale gast (en sponsor) van deze beurs is Huntingdon Life Sciences, het grootste dierproefcentrum van Europa. Elke dag doodt HLS 500 dieren, door ze te vergiftigen met hoge concentraties chemicalien, bestrijdingsmiddelen en andere stoffen. HLS grijpt deze beurs aan om bedrijven en instellingen "warm" te maken voor opdrachten aan HLS. Respect voor Dieren grijpt deze beurs aan om alle "potentiele" klanten van HLS aan te spreken op wat er komen gaat als je samenwerkt met HLS: constant luidruchtig protest op een wereldwijd niveau. Met tien megafoons, een boel fluitjes en toeters, airhorns en een ijzeren wil (en stem) om deze boodschap duidelijk te maken, confronteerden we de conferentiegangers met wat er komen gaat. DRIE UUR lang, NONSTOP, oorverdovend geluid.

shac070506-3 (20k image)
shac070506-3

De directeur van het RIVM, een grote verbruiker van proefdieren zoals apen en honden, kwam even sarren en voor het protest langs lopen om uiteindelijk halt te houden. Hij wilde een actievoerdster de hand schudden en een gesprek aangaan. Al snel werd hem duidelijk gemaakt dat het absoluut geen zin heeft om een discussie aan te gaan met iemand die zoveel bloed aan zijn handen heeft. Veel te lang hebben schurken van RIVM, TNO en noem ze maar op geleund op het poldermodel en de handen geschud met "de vertegenwoordigers" van de dieren. "Als we een discussie willen dan hadden we wel een discussie aangemeld ipv een demonstratie," riep een actievoerder terecht. Zwaar gefrustreerd liep hij weer weg, nog iets roepend als "democratie." Beste man, de dieren die uit jouw naam elke dag worden vermoord hebben nooit een keuze gehad. Is dit wat jij democratie noemt? Levende wezens opsluiten en pijnigen tegen de wil van de meerderheid van de bevolking?

shac070506-4 (21k image)
shac070506-4

Huntingdon Life Sciences grijpt elke strohalm aan om boven water te blijven. HLS is afhankelijk van klanten en zonder klanten gaat HLS morgen dicht. Het is onze taak om de klanten af te schrikken en de dieren te redden uit HLS.

shac070506-5 (25k image)
shac070506-5

Iedereen bedankt voor de mooie opkomst en fantastische inbreng. Samen zullen we het verschil maken!
SMASH ANIMAL TESTING - SMASH HLS

shac070506-6 (27k image)
shac070506-6

Respect voor Dieren
www.respectvoordieren.org
info AT respectvoordieren.nl


Powered by Greymatter