Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/26/2006: "De Vrije de komende week....?"

Een kleine schets van het lokaal waarvandaan ik, Prul, gewoonlijk aan De Vrije werk. Ik tik vanachter enkele succulenten en een flinke vlierstruik. Op de gracht staan iepen. Als het aan het regime ligt worden die omgekapt, daar ben je tenslotte PvdA en Groen Links voor. Ze hebben nu bloesem en beginnend blad, ze staan er nog. Gaaien, kauwtjes, houtduiven, koolmeesjes, en nu nog te zien: die ene zingende boomkruiper (er zullen er op zijn minst wel twee zijn, maar ik zie er steeds maar een) - als de boom vol is zie je geen boomkruiper meer. En in de avondschemering - ook nu nog te zien, met volle bladkruin niet meer - vleermuizen langs het raam. Alles is veel voor wie niet veel verwacht.

Boomkruiper1 (36k image)
De "mijne" is mooier, maar ik heb geen telelens
Klik op meer

Als het even meezit levert collega-deejay Carmen mij muziek die intussen uit de computer komt. "Nu ga ik mij douchen en aankleden," schrijft zij als zij genoeg nummers heeft verzonden. We gaan met een flink stuk zee tussen ons beiden samen onder de douche.
De alternatieve media worden voor een flink deel in négligé gemaakt - ultrarechtse kringen (jazeker, die zijn helaas op hun manier ook alternatief) in de VS maken er zelfs een soort merknaam van die ik niet ga herhalen.

*


Bush staat te trappelen om de wereld op te blazen, te beginnen met Iran. Verdonk zegt dat Nederland het verdient dat zij lijsttrekker wordt (ze heeft gelijk, maar ze bedoelt iets anders), dat we allemaal één taal moeten spreken en ze roept: "Let's go!", en trapt en passant nog even de nauwelijks stille liefde van de Vrijeredactie het land uit.
Ik ben toch al een tijdje belijdend anarchist - verbeeld ik het mij of is het echt steeds erger geworden met de Boven Ons Gestelden - dat die gasten niet alleen gevaarlijk zijn (dat is het uitgangspunt) maar dat ze ook nog zwaar geschift zijn?
Lieve mensen, ik ga mij een dag of tien afzonderen in een spookhuis. Er is geloof ik wel een internetaansluiting, maar uitgebreid speuren naar nieuws met passende illustraties zal niet gaan. Al weet je het nooit met spoken. Als nieuws mijn pad kruist, dan zonder illustraties.
U weet dat Peter Barton vast zit. En J.B. Arend is de komende week aan het kwartiermaken voor de Pinksterlanddagen en is zodoende in een adsl-vrije zone (ik wilde hem mailen dat ik behoorlijk offline zou zijn, maar hij was mij voor, die vogel).
Let natuurlijk wel op De Vrije de komende week, maar als er niets of iets raars gebeurt, dan weet u nu wat er achter zit.

Een tijdje geleden vertelde een Koreaanse mij tussen neus en lippen door over het spook dat zij was tegengekomen nadat ze van de wc was gekomen. De achteloosheid waarmee zij het vermeldde verbaasde mij. "Zijn spoken zo gewoon in Korea?" kon ik net uitbrengen. "Ja," zei zij, "in heel Oost-Azië, ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom jullie er zo raar over doen."
Ze zijn niet eng. Ze zijn niet eng. Ze zijn niet eng (enzovoort). We zullen zien. U hoort ervan. Of niet.
Tot een volgend keer. Of niet.

2 Reacties


Ik snap niet alles maar wel van die rare boomkruiper.
Een andere vogelspotter wees mij, op een trip in Frankrijk bij een roodachtige rotswand, hé kijk daar een 'Rode Rots Kruiper'.
Passant kreeg ik een rolberoerte en vertelde hem: Rot op man!
Maar dat zal ik bij jou niet doen Prul, ik zie je graag weer de volgende keer. liefde oke

zei: Bolus op 27/04/2006 om: 20:20u

best leeg zo'n week zonder de vrije.

zei: Bas op 28/04/2006 om: 09:25u


Powered by Greymatter