Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/22/2006: "Voortbestaan Fort Pannerden in gevaar"

Het voortbestaan van het gekraakte Fort Pannerden loopt gevaar.
fortnoordwesthoek (26k image)
Het Fort vanuit de Noordwesthoek bezien
De gemeente Lingewaard wil dat de krakers vertrekken maar heeft zelf plannen noch vergunningen voor een alternatieve bestemming van het fort.
Klik op meer.

Fort Pannerden werd gekraakt op 12 juni 2000. Sinds die dag wordt het gebouw op regelmatige basis opengesteld door de bewoners. Zij bieden ruimte aan schoolklassen, scoutinggroepen, kunstenaars en vele anderen.

In de loop der jaren is het fort, doordat het steeds beter geschikt wordt voor kleinschalig cultureel gebruik, een ware vrijplaats geworden. Het is daarmee één van de meest bekende broedplaatsen in de regio.

De gemeente Lingewaard wil nu dat de krakers vertrekken. Dit terwijl Lingewaard zelf nog geen geld en vergunningen heeft voor de plannen die zij voor het fort hebben. Ontruiming op dit moment zou ontruiming voor leegstand betekenen, terwijl de huidige bewoning een functie vervult die zowel het fort als haar omgeving ten goede komt.

Daarom voeren de bewoners van Fort Pannnerden intensief actie om te voorkomen dat het fort wederom aan haar lot overgelaten zal worden.

Steun de bewoners van Fort Pannerden in hun strijd tegen de ontruimingsplannen.

Naast een handtekeningenactie, een protestbrief om aan de gemeente te sturen en een serie benefietconcerten is er nu ook een online petitie.

Voor de overige acties zie de website van Fort Pannerden.

Op zaterdag 22 april spelen in de Onderbroek diverse bands, DJ's en Live-acts op een benefietavond tegen de ontruiming van Fort Pannerden. De aanvang is half negen en de schade bedraagt een vrijwillige donatie. Zeker spelen: Godverdomme, Fortify, M&M en Koekie. De Onderbroek vind je op de Tweede Walstraat 21 te Nijmegen.

Email: iets@fortpannerden.nl
Website: http://fortpannerden.nl


Powered by Greymatter