Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/21/2006: "Fré Boerema is vandaag 91 jaar geworden!"

De enige nog in leven zijnde anarchist die vanaf de allereerste Pinksterlanddagen in 1933 in Appelscha erbij is geweest, Fré Boerema, is vandaag 91 jaar geworden.
FreBoerema&Matty1 (35k image)
Fré met zijn vorig jaar overleden vriendin Matty op de Pinksterlanddagen 2004
Oud-dienstweigeraar Boerema maakt het momenteel naar omstandigheden best, al is de 'aardigheid' er sinds het overlijden van zijn vriendin Matty wel een beetje af.
Klik op meer.

Fré mist zijn vriendin en dat vormde ook de reden dat hij eerder deze maand zijn staanplaats op het anarchistisch kampeerterrein in Appelscha opzegde.

Boerema heeft een enorme staat van dienst op dit terrein. Als verdienstelijk amateurtoneelspeler heeft hij tientallen malen meegespeeld in de stukken die vroeger tijdens de Pinksterlanddagen werden opgevoerd, waaronder werken van Multatuli. In de anarchistische toneelvereniging van de stad Groningen (Kunst na den Arbeid) waar hij lang heeft gewoond, speelde hij na de Tweede Wereldoorlog menige hoofdrol. Hij was een leerling van Wolter Wolters die vanuit de vrijdenkersvereniging De Dageraad jarenlang de drijvende kracht was van een toneelclub voor kinderen.

In 2004 trad hij voor het laatst op tijdens de Pinksterlanddagen als declamator, ook een kunde waarin hij zeer bedreven is en die hij zijn leven lang beoefend heeft. Of hij dit jaar zal optreden, laat hij nog even in het midden.

De oudere bezoekers van de Pinksterlanddagenkennen hem ook als poppenkastspeler. Jarenlang vermaakte hij de kinderen met zijn Jan Klaasen en Katrijn.

Uiteraard hebben we deze oude makker, altijd goedlachs en als immer goed bij de pinken, vandaag even geluk gewenst met zijn verjaardag!

5 Reacties


Gefeliciteerd!

En nog vele jaren.

zei: Frans S (radio PL) op 21/04/2006 om: 21:09u

Van harte gefeliciteerd.

zei: Bolus op 21/04/2006 om: 21:20u

Strijdbare felicitatie oke

zei: Prul op 22/04/2006 om: 03:50u

van harte gefeliciteerd wink

zei: zeeschuimer op 23/04/2006 om: 19:54u

hartelijk gefeliciteerd

zei: mio op 24/04/2006 om: 15:32u


Powered by Greymatter