Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/19/2006: "Crust Paradise Deel II"

Laat ik er niet omheen draaien, ik ben gewoon een crimineel. Niet zo'n erge, het enige wat ik op me kerfstok heb is ruim 2000 euro aan treinboetes.
En daarom ben ik nu in het gevang terecht gekomen. Een hele aparte wereld, die wel een beetje weg heeft van de gewone wereld.

koploper (39k image)
Klik op meer

Uit één van de paviljoens komt een forse man met kale kop en stoere leren kleding aangewandeld. In zijn enorme handen draagt hij een doos mens-erger-je-niet. Het contrast is typerend voor afdeling De Wissel van de Bankenboschgevangenis in Veenhuizen, bij Assen. Tot 14 mei moet ik hier blijven om mijn treinboetes af te betalen.

Intussen kan ik genieten van een bosrijke omgeving - om naar te kijken weliswaar. Twee hekken voorkomen dat ik bij de bosdieren kom, of de bosdieren bij mij. Ik mag wel naar buiten, maar alleen op het pleintje op de afdeling, die uit 4 paviljoens bestaat. Elk met zo'n 15 cellen. De meeste zijn 1-persoons, ikzelf zit op een 2-persoonscel.

Bellen kan met een telefoonkaart vanuit 3 telefooncellen. Wekelijks komt er een winkelbus en kunnen we naar de bibliotheek. Voor een kleine twee euro per week krijg je een TV op je cel met kabel.

Hier 'wonen' allemaal gedetineerden. Toch heeft het ook wel wat weg van een studentenhuis. Alleen mag je 's avonds je kamer niet af. Maar de deuren zijn niet van staal, zoals bij een politiecel. Toch zitten de meesten hier duidelijk niet voor hun plezier. En ik ook niet.

(Het eerste artikel, enigszins vertraagd met de post)

7 Reacties


Eigenlijk ben je helemaal geen crimineel maar een hele lieve jongen
Je hebt namelijk je eigen deel opgeeist van je belastingcenten !
De regering zit nog voor 80 procent met hun kut in de NS met hun aandelen !
Maar omdat je nu zo eerlijk was om dit afgedwongen bedrag terug te pakken in vorm van reizen zonder een kaartje te kopen en niet uit handen van de conducteur en spoorwegpolitie kon blijfen hebben ze je beboet dus dubbel gepakt met onterechte zitting in de cel
Dus wie is hier de echte crimineel ?
Of heb je een uitkering?
dan maakt het niet uit
in dit geval hebben ze je medeplichtig gemaakt met hun criminele gedrag/systeem
Want je had toch liever betaald werk gehad i.p.v afhankelijk te zijn van een crimineel (staat)

zei: patapoepie op 19/04/2006 om: 20:30u

De Wissel! Hoe verzinnen ze het weer... big grin

zei: Prul op 19/04/2006 om: 20:55u

Nee, Peter is gewoon asociaal dat 'ie een halve cel bezet houdt!
Of de staat idd dom dat ze zo'n lieve jongen opsluiten terwijl er toch al een cellentekort is. Of zou dat alleen maar een hérsencellentekort zijn?

zei: Wis(sel)ke op 19/04/2006 om: 21:22u

Wanneer gaan de criminelen van de staat de bak in? Zij maken elk jaar schulden, en elk jaar meer. Of telt dat niet als je schulden in je eigen systeem maakt??? Hypocriet!

(openbaar vervoer hoort trouwens gratis te zijn, door de staat betaald, als ze een keer een goede daad willen doen)

zei: solidair konijn op 19/04/2006 om: 22:07u

openbaar vervoer geregeld door vrije mensen, niet door huidige staat, die moet juist weg

zei: kraai op 20/04/2006 om: 18:16u

Op Ravage Digitaal is Peter gestart met een dagboek vanuit Veenhuizen. de eerste bijdrage lees je hier: http://www.ravagedigitaal.org/2006/april/dagboek1.htm

zei: Arend op 21/04/2006 om: 22:54u

Meer informatie of wil je op bezoek komen? Neem dan contact op met 'Steungroep Peter', te bereiken op: 06 55 52 67 42 (Respect v. Dieren Noord) of per mail op activerene@xs4all.nl

Natuurlijk kan je Peter zelf ook een kaartje sturen. Peter roept iedereen op voorlopig GEEN postzegels meer te sturen, hij heeft meer als voldoende hiervan totdat hij weer vrij komt. Tevens bedankt hij een ieder die hem zo goed ondersteund hebben de afgelopen weken!

P.I. Groot Bankenbosch
p/a Peter Barton
Afd. De Wissel
Bankenboschweg 2
9431 BE Veenhuizen

Liever niet rechtstreeks post sturen naar Peter? Stuur het dan naar onderstaand adres:
Steungroep Peter
Postbus 222
9400 AE Assen
Tel: 06-55526742

zei: Steungroep Peter op 22/04/2006 om: 09:48u


Powered by Greymatter