Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/18/2006: "See that my grave is kept clean"

In een bui van onbegrijpelijke ruimhartigheid heeft het Blair-regime honderd gedeporteerde Chagossianen in de gelegenheid gesteld hun eilanden te bezoeken - behalve natuurlijk de VS-basis met (vermoedelijk) martelkamp op Diego Garcia.
gravendiego (13k image)
Klik op meer

Er mochten geen journalisten mee, een van de eisen die gesteld werden voor de door het Britse ministerie van buitenlandse zaken (!) bekostigde reis. Voor de Chagossianen was het hoe dan ook een emotionele aangelegenheid hun oude woonplaatsen op de eilanden te zien en de verwaarloosde en vervallende gebouwen en graven.
Binnenkort doet de Hoge Raad van het Verenigd Koninkrijk uitspraak over het recht op terugkeer van de gedeporteerden. Het staat echter bij voorbaat vast dat het Blair-regime zich niets zal aantrekken van wat vermoedelijk het oordeel zal zijn: dat de Chagossianen ten onrechte van huis en haard zijn gesleept en terug moeten kunnen keren. Het neoconbewind van New Labour heeft toegezegd dat de archipel "op den duur" weer aan Mauritius teruggegeven zal worden, maar "dit doet niets af aan de defensieverplichtingen".
De eilanden worden gebruikt om de islamitische wereld onder schot te houden in naam van de Democratische Markteconomie.

bloemperos (38k image)


Powered by Greymatter