Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/15/2006: "CNT demonstreert tegen nieuwe arbeidswetgeving in Madrid"

Behalve in Frankrijk staat er ook in Spanje nieuwe arbeidswetgeving aan te komen.
CNT010406 (25k image)
Kopspandoek van de demonstratie
In Madrid ging de anarcho-syndicalistische vakcentrale CNT op 1 april de straat op om te ageren tegen het voorstel waarin afvloeiingsregelingen worden afgeschaft, massaontslagen gemakkelijker worden gemaakt en de macht van uitzendbureaus wordt versterkt doordat ze nu ook mogen opereren in sectoren als die van de overheid en de bouwwereld (constructie).
Klik op meer.

Bovenal protesteerde de CNT tegen de versterking van de positie van werkgevers tegenover die van werknemers die het gevolg is van alle nieuwe maatregelen op sociaal-economisch terrein.

Voor de demonstratie van de CNT was landelijk gemobiliseerd. Uit alle delen van het land kwamen bussen met deelnemers. Aan het einde van de demonstratie voerden verschillende sprekers het woord. De door de ETA aangekondigde wapenstilstand werd verwelkomd, al vergat men niet te benadrukken dat de methoden van de ETA niet die van de anarcho-syndicalisten zijn. Zij zijn te vinden in de werkplaats en op straat waar ze de rechten van de werkers verdedigen en onrecht aan de kaak stellen.

Het hoge aantal doden dat door allerlei maatschappelijke oorzaken, zoals door ongelukken op het werk, valt te betreuren, werd gehekeld. Hervormingen van de arbeidsmarkt in de vorm van deregulering en het opdoeken van beschermende maatregelen kunnen slechts ertoe leiden dat barrières die bloedvergieten tegengaan, worden ondermijnd.

Na de sprekers kwamen muzikale acts. De organisatie was overwegend positief gestemd over deze nationale actie en werd gesterkt om de campagne tegen de arbeidshervormingen die reeds enkele weken geleden van start was gegaan, voort te zetten.

De afgelopen en komende weken zijn en worden in verschillende Spaanse steden acties gevoerd.

Een mooie fotoreportage over de dag vind je hier.


Powered by Greymatter