Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/14/2006: "En Frankrijk?"

Hoewel er zeker nog scholen en universiteiten geblokkeerd of bezet zijn. zijn er ook onderwijsinstellingen waar de algemene vergaderingen besluiten met de acties te stoppen. Voorlopig.

rijsseluniv (135k image)
Algemene vergadering universiteit Rijssel, afgelopen zaterdag
Klik op meer

En men moet een actie ook weten te beëindigen, hoe voorlopig dit ook altijd zal zijn. Bovendien is het inmiddels inderdaad paasvakantie. We zullen zien hoe het verder gaat, in mei...
Inmiddels wrijft de Openbare Mening in Frankrijk zich de ogen uit. Is dit de tot individuutjes gedresseerde generatie van mobiele telefoontjes, iPodjes en chatboxjes - die plotseling met vele duizenden de straat op zijn gegaan omdat ze "het" niet nemen? Het antwoord is vergelijkbaar met het antwoord op wat er nu in de VS gaande is - de dressuur is toch weer niet gelukt. Gelukkig maar, maar vanuit anarchistisch oogpunt zeker niet verbazend.

De krant Libération is voortgekomen uit de beweging van "1968". Men had daar beter moeten weten. Maar ook hier was men verrast: een nieuwe generatie politiek-geïnteresseerden (waarmee dus bedoeld wordt: niet-lamgeslagen consumenten van het televisienieuws). En als dit nu juist eens het gevolg is van die mobieltjes, die internetforums etcetera?


Powered by Greymatter