Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/13/2006: "Migratie, Moslims en de broodnodige nuance"

Er valt best wat af te dingen op het ophefmakende rapport van de WRR, dat kritisch is over de eenzijdig negatieve bejegening van de islam door vertegenwoordigers van de Nederlandse staat.
C73 (15k image)
Betrekkingen met Hamas en Hezbollah aangaan, zoals de WRR bepleit, is dubieus, zo niet verderfelijk vanuit anarchistisch oogpunt.
Klik op meer.

Deze uiterst conservatieve islamitische bewegingen, met een sociaal-conservatieve praktijk, zijn slecht voor mensen die zich willen bevrijden van patriarchaat, hetero-dominantie, de beknellende voorschriften van een religieuse cultuur, militarisme, ongelijke bezitsverhoudingen en van autoritair gezag.

Hezbollah en Hamas zijn daarnaast een gevaar voor (linkse en rechtse) Joden in Isra´┐Żl, omdat ze Isra´┐Żl willen vernietigen. De staat Isra´┐Żl, ik zeg het er voor de duidelijkheid nog maar even bij, moet van deze halve theocraten niet verdwijnen omdat staten sowieso moeten verdwijnen, zoals anarchisten nog wel eens argumenteren tegen Isra´┐Żl. Nee, er is maar een staat in het midden Oosten die volgens deze anti-semieten moet verdwijnen en dat is Isra´┐Żl.

De WRR begeeft zich hier dus wellicht op glad ijs, al geeft ze terecht aan dat Nederland wel met Iran betrekkingen onderhoud; ook niet de meest prettige staat, al wil Verdonk er nog wel eens een oogje over toeknijpen.

Dat brengt ons terug naar de binnenlandse politiek. De WRR geeft in haar binnenlandse aanbevelingen wel een broodnodige nuance op het bij tijd en wijle bijna hysterische debat rond 'moslims' in Nederland.

Sommige exponenten van deze hysterie, zoals Ayaan Hirsi Ali, bepleiten zelfs een bevolkingspolitiek hier te lande tegen het oprukken van de islam. Gelukkig is er ook nog reden tot optimisme want in de VS bloeit een beweging van migranten die weinigen voor mogelijk houden in Europa.

Aanleiding is een wetsvoorstel dat illegaal verblijf en hulp aan 'illegalen' strafbaar maakt. De al een week aanhoudende straatprotesten van miljoenen 'clandestinos', mensen zonder papieren, in de grote Amerikaanse steden getuigen van een ongelooflijke kracht. Mensen zonder papieren zijn het meest kwetsbaar en toch lukt het hen zich zo groots te manifesteren, na(ast) het werk onder keiharde arbeidsomstandigheden die ze moeten accepteren omdat ze niets anders hebben.

De bevolkingspolitiek van de Amerikaanse staat, stuit dus op grote weerstand. Het is bijna Bread & Roses van Ken Loach in het groot.
Vaak wordt 'Amerika' als afschrikwekkend voorgesteld door 'links'. Maar wie ziet in het Nederland van Balkenende/Verdonk tienduizenden mensen een week lang de straat op gaan om legalisering te eisen?

(Illegaal verklaarde) migranten hebben waarschijnlijk geen vertrouwen dat er steun zou komen vanuit de legaal in Nederland verblijvende mensen en helaas zouden ze daar wel eens groot gelijk in kunnen hebben. Of?

Ako

6 Reacties


er is nog een andere reden waarom het rapport verontrustend is, namelijk dat het beweerd dat er meerdere interpretaties van Universele Mensenrechten mogelijk zijn. Het Westen zou de mensenrechten niet op mogen dringen. Dat is verontrustend, omdat er een sussende en bagataliserende toon in zit. "Ze hebben wel geen mensenrechten, maar wel Islamitische Mensenrechten en dus zijn ze op de goede weg."

zei: keesjemaduraatje op 13/04/2006 om: 22:25u

Dat rapport telt 1100 pagina's. Wat knap toch dat al die mensen - jullie ook - die al gelezen hebben. help!!

zei: Prul op 14/04/2006 om: 01:05u

@Keesje

Even terzijde: Het niet willen naleven van universele mensenrechten maken zich meerdere (super)staten (waaronder Nederland) zich niet schuldig aan?

zei: Arie op 14/04/2006 om: 05:57u

@Prul: het rapport bevat 234 pagina's
@Arie: De universele mensenrechten worden universeel genoemd, omdat ze overal zouden moeten gelden. Het is gevaarlijk te zeggen dat in zogenaamde derde wereld landen andere normen zouden moeten gelden dan in europa en de VS. Als de mensenrechten in Nederland niet nageleefd zouden worden, dan kunnen we daar in ieder geval tegen protesteren.

zei: keesjemaduraatje op 15/04/2006 om: 12:00u

@ Keesje

Zolang bepaalde superstaten sommige conventies niet erkennen zal er weinig sprake zijn van universele mensenrechten. En als ze in het westen al niet gelden hoe moet de rest van de wereld dan wel niet volgen?
En we hebben gezien hoe goed er geprotesteerd kan worden hier.

zei: Arie op 15/04/2006 om: 10:58u

Hirsi Ali en de haren zijn altijd heel dapper als het gaat om moslims hier te lande, maar ik hoor ze nooit voorstellen boosaardige islamitische landen economische te gaan boycotten. Toch zou ik het heel stoer van ze vinden, als ze ons ertoe zouden willen brengen niks maar dan ook niks meer van doen te willen hebben met pakweg Saoedi ArabiŰ. Je zult daar maar vrouw zijn, zeg. Daar zou ik geen olie van willen tanken...pardon, wazzeggu, olie? O, er komt olie uit de grond bij die achterlijke moslims? OooooH, dat wist ik niet. Nou, dan maar stil zijn, en ter compensatie de moslims in Nederland van alles wat los en vast zit beschuldigen.

Moslims worden van de ene kant voorgesteld als achterlijk, maar zijn blijkbaar van de andere kant voldoende up to date om voor ons de olie de grond te halen.

zei: waegari op 15/04/2006 om: 23:18u


Powered by Greymatter