Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/11/2006: "Anarchismefestival in Wageningen"

Van zondag 23 april tot en met maandag 1 mei vindt er in Wageningen opnieuw het Anarchisme en Verzet festival plaats.
AfestivalWageningen (20k image)
Inmiddels is er een flyer, festivalkrant en een flyer beschikbaar.
Klik op meer.

Negen dagen lang: lezingen, fietstocht, workshops, films, bands en een tentoonstelling rondom het thema anarchisme.

Het ‘Anarchisme en Verzet’ festival wordt georganiseerd door het Politiek Infocentrum Wageningen,
in samenwerking met het Wagenings kraakoverleg, Grassroots Projects, Studium Generale, Werkplaats Biopolitiek, Food not Bombs Wageningen, Movie-W, Vreemde Streken, Vereniging Solidair, Café Pardon, de bond van ID weigeraars, 30+disco, Stichting Paardebloem, de Verandering, ‘t Gat, SP Wageningen, Emmaus Wageningen, Meldpunt Vrijwilligerswerk Wageningen en Vrije Arbeidskeuze.

Je kunt ons bereiken op anarchismefestival@infocentrumwageningen.nl of 0317 423588

Hierbij de poster, de
flyer en de
festivalkrant met het programma en wat achtergrondstukken over de verschillende programma onderdelen.

E-Mail: anarchismefestival@infocentrumwageningen.nl Website: http://www.anarchismefestival.nl

8 Reacties


Het festival is georganiseerd in samenwerking met de SP. Lijkt me uiterst onverstandig. Anarchisten zijn al vaak genoeg ingepakt door parlementair cq communistisch links. Bovendien heeft de SP een Grote Leider.

zei: waegari op 12/04/2006 om: 15:35u

Je hebt zeker gelijk, waegari, maar ik vind het toch ook wel aardig dat deze op zich zo dubieuze partij blijkbaar plaatselijke afdelingen kan hebben die aan zo'n festival willen meedoen. Het werkt twee kanten op, misschien... Laten we de zonkant bekijken. cool eh?

zei: Prul op 12/04/2006 om: 16:50u

Ik vind het ronduit belachelijk om samen te werken met de SP voor een anarchistisch festival.

Ook vraag ik me het volgende af.
Sinds de IS gekoppeld is aan de SP, en IS zich openlijk afzet tegen anarchisten (ze worden er op getraind haast!), waarom ondersteund dan deze plaatselijke SP dan wel het Anarchisme-festival? Zeker hun grote leider niet vooraf om toestemming gevraagd?

Zowiezo in mijn oogpunt vind ik niet dat je moet samen werken met parlementaire clubjes zoals de SP. Dat haalt naar mijn idee het idealogisch standpunten waar we voor staan flink naar beneden.

zei: ActiveRene op 13/04/2006 om: 20:00u

"Zeker hun grote leider niet vooraf om toestemming gevraagd?"

En dat is dan juist weer aardig, en waarschijnlijk de reden waarom kameraden in Wageningen die samenwerking wel aangaan. Misschien kunnen ze zelf iets toelichten als ze dit lezen?

zei: Prul op 13/04/2006 om: 22:20u

Ik begin me meer en meer af te vragen inderdaad wat nu de achterliggende gedachten is van deze samenwerking. Laten we vooral dan positief blijven en in afwachting zijn van een reactie. oke

zei: ActiveRene op 13/04/2006 om: 22:24u

Radio Wanklank maakte een interview met een van de organisatoren dat te beluisteren valt:
http://www.indymedia.nl/media/2006/04//35662.mp3

zei: Arend op 16/04/2006 om: 21:50u

ha lui,
ik zie het nu pas dat jullie hier een discussie houden over ons samenwerken met SP Wageningen.
SP Wageningen bestaat grotendeels uit (ex) activistes/n. Twee van de (nog steeds heel actieve) oprichtsters/ers van het Infocentrum zitten bij de SP Wageningen. Het leuke aan plaatselijke afdelingen van de Sp is dat ze autonoom zijn.
We werken al een flinke tijd met hen samen in Van Harte Pardon Wageningen. Samenwerken met hen over het festival gaat een stuk makkelijker dan met sommige anarchisten in Wageningen. Hmmm.

zei: Carla op 17/04/2006 om: 14:14u

De 1 mei viering wordt georganiseerd i.s.m. de SPWageningen. Dus om te stellen dat het hele festival met de SPWageningen wordt georganiseerd klopt niet. Wel leuk voor de SPWageningen hoor dat Anarchisten dit beweren (dan hoeven ze het zelf niet meer onterecht te claimen zoals linksecommunisten toch altijd doen). Jan is er inderdaad niet aan te pas gekomen, de SPWageningen is namelijk autonoom. De SPWageningen organiseerde de 1 mei viering de laatste jaren in Wageningen. Dit jaar hebben we vanuit het festival gevraagd of we het samen zouden kunnen doen (GroenLinks heeft afgezegd wegens tijdgebrek). Dit jaar gaat het over hoe jezelf vorm kan geven aan werk, vrijwilligerswerk en vrije arbeidskeuze. Het Anarchistisch gedachtegoed vindt je uiteraard terug op deze avond, in het forum. Dit gedachttegoed is misschien een andere dan die je deels bij de SP(landelijkepartij/achterban) vindt. Dus om te stellen dat wij ons laten inpakken...
Ik ben zelf lid van de SP geworden. Dat is een eigen keuze die ik persoonlijk heb gemaakt en waar ik ook op bekritiseerd mag/kan worden. Tot nu toe ben zowel ik zeer te spreken over de SPWageningen. Fijne en leuke mensen heb ik er ontmoet. De anarchistischebeweging is voor mij niet zaligmakend. Het gedachttegoed wel en daar probeer ik naar te leven.
Hoewel dat me niet altijd goed af gaat (zo zie je maar weer, tijd en energie steken in partijpolitiek, terwijl ik die zelfde tijd toch ook aan de beweging had kunnen geven). Het is niet een sterk inhoudelijk verdiepend stukje van mij, ik moet nu weg... En kom gerust langs op ons leuke festival. Met strijdbare autonome groet, Judith

zei: Judith op 17/04/2006 om: 15:17u


Powered by Greymatter