Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/09/2006: "Nederland levert Italiaanse anarchiste Rose Ann Scrocco uit"

Afgelopen vrijdag heeft Nederland de anarchiste Rose Ann Scrocco aan ItaliŽ uitgeleverd. Dat maakte het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekend.
RoseAnnScrocco (7k image)
Rose Ann Scrocco
Scrocco werd op 16 januari in Amsterdam gearresteerd en was reeds jarenlang voortvluchtig. In ItaliŽ werd ze in showprocessen tot twee maal dertig jaar celstraf veroordeeld.
Klik op meer.

De 44-jarige vrouw meldde zich half januari bij de Amsterdamse politie. Volgens Italiaanse media klopte de Italiaanse bij de Amsterdamse politie aan vanwege een immigratiekwestie. Ze werd gearresteerd nadat Italiaanse politiemensen haar ter plaatse hadden geÔdentificeerd als Scrocco.

Zij werd sinds 1991 gezocht door de Italiaanse politie. Scrocco is in ItaliŽ bij verstek tot twee keer dertig jaar cel veroordeeld, onder meer voor het lidmaatschap van een terroristische organisatie, kidnapping en moord. Ze zou een van de leiders zijn geweest van een anarchistische groepering, die banden onderhield met Sardijnse criminelen. Die zouden zich bezig hebben gehouden met ontvoeringen, bedoeld om losgeld te verkrijgen.

Rose Ann Scrocco maakte deel uit van een groep van tientallen anarchisten die in de jaren negentig opzettelijk vals is beschuldigd door openbaar aanklager Marini. Ze zijn in showprocessen veroordeeld. Marini noemde deze fictieve organisatie ORAI. (Organizzazione Rivoluzionaria Anarchica Insurrezionalista) en beschuldigde haar van overvallen, ontvoering, moord en fabricatie van wapens. Bewijzen voor het bestaan van de organisatie werden echter nimmer gevonden.


Powered by Greymatter