Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/06/2006: "Franse vakbonden stellen ultimatum"

De Franse vakbonden hebben de regeringspartij UMP te kennen gegeven dat de omstreden CPE-wet voor 15 april van de baan dient te zijn.
Bordeaux040406 (23k image)
Protest in Bordeaux op 4 april
Deze eis werd woensdagmiddag door de bonden bij de UMP neergelegd tijdens de eerste besprekingen die tot een nieuw wetsvoorstel zouden moeten leiden.
Klik op meer.

Bernard Thibault van de communistische CGT waarschuwde de regering voor tijdrekken en wees op de onverminderde actiebereidheid van de Fransen.

Op verschillende plaatsen in Frankrijk hebben studenten woensdagnacht urenlang leveringen van vrachtwagens tegengehouden. Op die manier willen ze de regering dwingen het jongerenbanenplan CPE in te trekken.

In Nantes, in het westen van het land, hebben zeshonderd manifestanten voedselbevoorradingen van kruidenierszaken geblokkeerd.

In Toulouse, in het zuiden, hielden honderd betogers twee uur lang een transport van vliegtuigonderdelen tegen. Bij twee postsorteercentra blokkeerden studenten bij alle postwagens de doorgang.

Op verschillende plaatsen in het land hebben studenten gisteravond en vannacht verschillende toegangswegen naar grote steden een tijdje bezet. Met acties die de economische sector treffen willen de studenten de Franse regering onder druk zetten om het omstreden jongerenbanenplan in te trekken.

De studenten krijgen de steun van de vakbonden. Die dreigen met een nieuwe stakingsdag als de regering haar plan niet intrekt voor paasmaandag.

Bijdrage van GlobalInfo.nl
Bron: ondermeer VRTnieuws.net van 6 april 2006


Powered by Greymatter