Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/02/2006: "Picketline tijdens open dag Kamp Zeist"

Op 8 april zal tijdens de open dag van kamp Zeist waar mensen zonder papieren opgesloten worden, een picketline worden georganiseerd.
AAGU26250 (18k image)
De picketline is bedoeld om de bezoekers van de open dag te laten zien dat het niet acceptabel is dat mensen illegaal gemaakt worden en worden opgesloten in kampen.
Klik op meer.

Oproep: Sluiting Kamp Zeist, géén nieuwbouw
Oproep: Picketline za. 08-04-2006, 17:00 uur Adres: Richelleweg 13 Soesterberg.

Voorverzamelen busstation Amersfoort (Bij Centraal station) bus 52. Vertrek: 16:46 uur.

Kamp Zeist is een gevangenis waar mensen zonder papieren opgesloten worden. Deze mensen hebben geen misdaden begaan maar worden alleen maar opgesloten, voor onbepaalde tijd, omdat ze geen papieren (verblijfsvergunning) hebben. Deze mensen, waaronder ook kinderen, zijn "illegaal" gemaakt door deze (of een vorige) regering, die weigert om hen burgerrechten te verlenen. Maar geen mens is "illegaal".

De picketline is bedoeld om de bezoekers van de open dag te laten zien dat wij het niet accepteren dat mensen illegaal gemaakt worden en worden opgesloten in kampen.

Op deze dag is er een open dag, maar dit is niet echt een open dag. Er zijn drie rondleidingen om 17:30, 18:30 en 19:30 uur. Hieraan kunnen telkens 50 mensen meedoen, maar de lijst is al vol. Natuurlijk zal voor de rondleiding alles zo mooi mogelijk worden voorgespiegeld. De gasten zullen de isoleercellen etc. niet te zien krijgen.

Deze picketline wordt georganiseerd door het Komitee Sluiting Kamp Zeist. Dit komitee is opgericht om aktie te voeren voor de onmiddelijke sluiting van Kamp Zeist (en van alle andere zgn. "detentiecentra" voor "vreemdelingen"). Ook verzetten we ons tegen de bouw van een nieuw (permanent) Kamp Zeist. De bestemmingsplannen hiervoor zijn momenteel in behandeling bij de gemeentes Zeist en Soest.

Sluiting Kamp Zeist! Vrijheid en burggerrechten voor alle mensen zonder papieren! Geen mens is illegaal! Komt allen op zaterdag 8 april, 17:00 uur

Komitee Sluiting Kamp Zeist email

Deze oproep is ondertekend door:

Organisaties:
- AAGU (Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht)
- NCPN (Nieuwe Communistische Partij) -Utrecht.
- STIL-Utrecht

Personen:
- Joke Kaviaar
- Nico Steijnen
- Dominique de Ruiter
- Wessel Koopmans


Powered by Greymatter