Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/01/2006: "Hebt u al last van kikkers?"

Is het iemand soms ontgaan? Nou, dan bij deze: het is vandaag 1-april-kikker-in-je-bil. Van verschillende kanten werden mensen belaagd met 1 april grappen. Ben jij er ook ingetuind?

Klik op meer

Het Jeugdjournaal zat dit jaar vol met grappen en grollen. Jaarlijks hebben ze wel een onzin-item, maar dit jaar leek het alsof de hele uitzending één grote grap was. Zo zou er in Amerika een kat zijn met huisarrest omdat hij buurtbewoners aanviel, zou er een biologisch afbreekbaar mobieltje zijn uitgevonden en was er door de hoofdredactie van het Jeugdjournaal besloten dat vrouwen niet langer het Jeugdjournaal mogen presenteren, omdat zij allemaal tegelijk zwanger raken. Om het laatste item kracht bij te zetten, verwezen ze naar een artikel in Volkskrant Magazine van vandaag, waar alle drie de vrouwelijke presentatoren van het Jeugdjournaal (inclusief de sexy Milouska Meulens!) plus nog drie bureauredacteuren met hun dikke buik paginagroot staan afgebeeld. Kinderen lezen geen artikelen, die kijken alleen de plaatjes, moeten ze gedacht hebben. Dezelfde hoofdredacteur die besloten zou hebben dat vrouwen niet meer mogen presenteren, zegt in Volkskrant Magazine namelijk dat "geen enkele vrouw het moederschap moet uitstellen omwille van haar carrière. En al helemaal niet omwille van het rooster van de chef."
Het was in elk geval geloofwaardiger dan de actie die Wikipedia had: bovenaan de pagina stond dat "vanwege het vijfjarig bestaan van Wikipedia de eerste 500 mensen die reageren 50% korting krijgen op een jaarabonnement op Wikipedia". Wie op de bijbehorende link klikte kwam echter op een pagina buiten de server van Wikipedia terecht, zodat het invulformulier aldaar niet echt geloofwaardig werd (als het dat al was, Wikipedia is immers gratis).
Ook op activismeniveau was vandaag de humor te vinden. Op Indymedia stond bijvoorbeeld een bericht over solidariteit van Nederlandse jongeren met Fransen, en "jongerenorganisaties" die acties willen gaan houden tegen leeftijdsdiscriminatie. Ook hadden Amsterdamse krakers in samenwerking met RTV Noord-Holland een grap opgezet: ze zouden een vorige week ontruimd pand aan de Van Ostadestraat hebben herkraakt omdat de overleden eigenaar Evert Hingst niets met het pand zou doen sinds de ontruiming. De vastgoedmaffia van Amsterdam had al bijna een aantal krakers geliquideerd maar gelukkig... 1 april!
Hoewel het natuurlijk een leuke dag is voor hen die wel een keertje lekker willen lachen, waar ik ook niet vies van ben, is het voor sommigen ook een dag vol raadsels. Want hoe zit het nu met die Iraanse raket die zo onzichtbaar is voor radar? Echt waar of een grap? Is er inderdaad iemand zo stom geweest om met twee Engelse granaten bij een politiebureau 90 kilometer verderop langs te gaan? We horen het waarschijnlijk morgen, 2 april, traditioneel de dag dat de grappen uit de doeken worden gedaan...

5 Reacties


v.Ostadestraat _IS_ herkraakt. Geen grappen.

zei: hri op 01/04/2006 om: 23:04u

En die kat heeft echt huisarrest! Geen grappen.

zei: Tyfus op 02/04/2006 om: 12:14u

En het Wigan Casino wordt steen voor steen herbouwd en dan heropend:
http://www.soul-source.co.uk/forum/index.php?showtopic=27024

zei: Karel Kemphaan op 02/04/2006 om: 12:45u

Rupert Murdoch die Blogger wil overkopen van Google? ze zouden al een lijst hebben van blogspots die er afmoeten omdat ze anti-Bush en anti-oorlog zijn... hoe grappig is 1 april? Zie ook mijn trekvogels uit Iran hieronder...

zei: Prul op 02/04/2006 om: 02:25u

nadenken Milouska sexy: grapje zeker? wink

zei: Wiske op 02/04/2006 om: 17:00u


Powered by Greymatter