Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/01/2006: "Vogeltrek vanuit Iran?"

Meestal komt het er niet van, dat uw Vrije-redacteur eerst de regimegezinde courant(en) bekijkt alvorens voor het nieuws de elektronische snelweg op te gaan (die uitdrukking hoor je eigenlijk nooit meer - wonderlijk, niet?). Meestal is het meteen: achter de computer.


koekoekgr (12k image)
Klik op meer

Op die snelweg heb je ook regimesites: BBC, ANP, de online kranten, televisiestations. Veel zogenaamde alternatieve nieuwssites vegen hun nieuws daarvandaan ook bijeen. Truthout, Michaelmoore, Antiwar... Op Indymedia staat meestal (zeker in Nederland) alleen opinie waar ik lang niet altijd op zit te wachten. Ziften, lezen, scrollen, scannen.
Zaterdagochtend, 1 april. De computer is bezet door iemand anders die actie zit te voeren vanuit de bureaustoel. Ik neem de courant van gisteren door. Ze hebben zowaar Diego Garcia - houden ze De Vrije in de gaten, die er een dag eerder mee was? Natuurlijk niks over deportaties van donkergekleurde mensen voor de zogenaamde veiligheid van de VS. Maar toch...
Dienstweigeraars voor Uruzgan - moeten "we" daar niet iets voor/mee doen? Eigenlijk wel. De courant van vandaag vermeldt een scenario voor oorlog van de VS tegen Iran. Tegelijk meldt die van gisteren dat Rusland en China dit niet zullen accepteren.
Ha, de computer is even vrij. Antiwar meldt als spotlight-artikel: April 2006 - oorlog tegen Iran. Niet vanwege kernbewapeningsplannen, waar Iran redelijkerwijze niet van beticht kan worden. Nee, Iran zal er van beschuldigd worden dat het biologische oorlogsvoering in de zin heeft. Het vogeltrekseizoen staat voor de deur, de opgestookte paniek rond de vogelgriep zakt in maar kan weer aangewakkerd worden.
Hm - zijn de meeste trekvogels al niet aangekomen in hun broedgebied? Enkele opvallende, als de gierzwaluw en de koekoek (toch ook een broedvogel op haar manier) moeten nog komen, maar die komen uit het zuiden, zoals eigenlijk verreweg de meeste trekvogels. Welke soorten trekken vanuit Iran naar wat de racisten De Beschaafde Wereld noemen? Ik kan er zo gauw geen bedenken.
Jorge Hirsch onthult een heel Dr. Strangelove-achtig plan in zijn artikel, waarin Iran er van beschuldigd zal worden de vogelgriep te verspreiden en derhalve met kernbommen bestookt zal worden. Oordeel zelf.

Zeker, de boven ons gestelden zijn zwaar geschift en daarbij ook nog levensgevaarlijk. Maar hoe gek kunnen ze zijn? Zou de sleutel in de datum boven het artikel zitten? Als het er morgen nog staat zonder commentaar - houd u dan maar rekening met de Derde wereldoorlog binnen vier weken (wat moet je dan inmiddels gaan doen?).


Powered by Greymatter