Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/31/2006: "Gevangen op school"

De scholierenbeweging tegen de immigratiewet in de Verenigde Staten breidt zich verder uit. De schoolinspectie weet raad: leerlingen mogen de poort niet uit, lockdown, net als in de echte gevangenis.

resedah (16k image)
Een van de gevangenisscholen, Reseda HS, Los Angeles
Klik op meer

De beweging verspreidt zich als een lopend vuurtje over de zuidelijke grensstaten met Mexico - en vertoont een vergelijkbaar patroon met de beweging in Frankrtijk. De scholieren protesteren in de VS tegen het aanenemen van een wet die hun ouders - in het algemeen - tot illegalen zou verklaren en rijp voor deportatie zou maken. Het uitgaansverbod betekent dat geen scholier de poort uitmag - er wordt "geveegd" om de scholen leeg te krijgen. Verwacht wordt dat tegen dit verbod in de scholieren dan echt in staking zullen gaan.

Merkwaardig ironisch is dat het initatief tot de anti-immigratiewetgeving uit de zelfde hoek komt waar de oorlog tegen de moslims wordt gepredikt. Het tegenstrijdige is dat het VS-leger in belangrijke mate gevuld wordt met mensen die door in dienst te gaan de nationaliteit van de Verenigde Staten hopen te winnen. (Vroeger noemde men zulke mensen hurlingen, maar die naam is misschien nog geschikter voor de zogenaamde particuliere veiligheidsdiensten, die ook volop huishouden in Irak).


Powered by Greymatter