Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/31/2006: "Blokkades van autowegen en spoorwegen in Frankrijk"

Verspreid over geheel Frankrijk zijn gisteren 30 maart autowegen (speciaal uitvalswegen van steden) en spoorwegen geblokeerd door studenten en scholieren in verzet tegen de Wet op de Eerste Baan.

marseillegare (56k image)
Marseille, 30 maart
Klik op meer

In Nantes, Rennes en vele andere plaatsen in Bretagne, Rijssel, Duinkerke, Marseille, Aix-en-Provence en Chambéry zijn autowegen geblokkeerd, waardoor lange files ontstonden. Elders, zoals in Rennes, Parijs (Gare de Lyon) en Marseille (Saint-Charles) werden stations bezet en spoorwegen geblokkeerd. In Caen, Nantes en andere steden werden openbare gebouwen tijdelijk bezet gehouden. Een inventarisatie van het totale aantal acties lijkt haast onmogelijk. Daarnaast gingen de blokkades van scholen en universiteiten ook door.
Het lijkt er op dat parlementair links als geheel verenigd is in het verzet tegen de wet. In de goede oude gaullistische stijl heeft president Chirac voor vanavond 20 uur een televisietoespraak aangekondigd, waarin hij naar verwacht wordt zal zeggen dat de wet gewoon wordt ingevoerd en dat de orde gehandhaafd dient te worden.
Studenten-, scholieren- en loontrekkersvakbonden hebben 4 april aanstaande tot nieuwe grote actiedag met stakingen uitgeroepen.

Let verder op de mediastilte bij de staatsmedia of de antipropaganda over onredelijke conservatieve studenten die de globalisering niet aankunnenen en dergelijke, die over ons uitgestort wordt. Vrij Nederland laat iemand aan het woord die - nee maar - in mei 1968 heeft meegedaan en die het nu allemaal veel te anarchistisch vindt en niet het ware werk. Vermoedelijk was deze meneer Gauchet ook in mei '68 al het fossiel dat hij nu blijkt (en met deze opmerking praat ik niet de kladpartijen in de EHESS goed)..


Powered by Greymatter