Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/30/2006: "Anarchiste wint gemeenteverkiezingen in Lake Worth (VS)"

De 29-jarige anarchiste Cara Jennings heeft dinsdag de stadscommissie verkiezingen in het tweede district van Lake Worth (VS) gewonnen.
cara (12k image)
Cara Jennings
Met 60% van de stemmen en op basis van een ‘groen’ en sociaal programma versloeg ze de 50-jarige zakenman Jorge Goyanes.
Klik op meer.

Nadat aanhangers van haar tegenstander haar in de campagne als een notoire anarchist probeerden zwart te maken, beaamde Cara Jennings dat ze inderdaad een anarchist is, maar niet van plan was het bestuur van Lake Worth omver te werpen. “Als ieder andere politieke filosofie, bestaat het anarchisme uit verschillende stromingen. Helaas bepaalt de heersende omschrijving de wijze waarop de meeste mensen het woord anarchist omschrijven”, zei ze. Ze steunt ideeën uit het anarchisme als besluitvorming van onderop uit een gemeenschap van gelijken en niet die van ‘een van bovenaf autoritair ingesteld bestuur’.

Cara Jennings is parttime mentor op de middelbare school Forest Hill High. Ze spendeerde zo’n 9000 dollar aan haar campagne. Het geld kwam hoofdzakelijk van vrienden en familie. Haar tegenstander beschikte over een drie maal zo groot budget en werd gesteund door de Spaanstalige gemeenschap, projectontwikkelaars en suikerbedrijven. Jennings werd gesteund door de Sarasota Groene Partij, lokale afdelingen van The National Organization for Women, de vakbond AFL-CIO en lokale actiegroepen.

Haar programma bestaat uit 8 punten, die ‘de kwaliteit van het leven’ waarborgen. Lake Worth ligt aan de kust in Florida waar commerciële belangen vanwege het toerisme veelal de boventoon voeren. Haar program omvat maatregelen om de aantrekkingskracht van jeugdbendes te verminderen, de natuurlijke omgeving van de stad aan ‘communityplanning’ onderhevig te maken, stimuleren van sociale woningbouw en een economisch plan om kleinschalige bedrijvigheid te behouden.

Terwijl ze haar overwinning vierde in de Little Owl Bar, genoot ze van haar winst op basis van een programma dat zich rekenschap geeft van wat de inwoners vinden van zaken als ontwikkeling, misdaad en jongerenprogramma’s. Ze ziet het als haar eerste taak om in contact met haar kiezers te komen en meer concrete ideeën van hen te vernemen wat zij als wenselijke nieuwe projecten in de stad zien.

Jennings heeft een verleden als activiste voor betaalbare woonruimte en pleit voor alternatieve energiebronen als zonne-energie.

Ze is verkozen voor twee jaar en zal jaarlijks 7200 dollar verdienen waarbij ze voor eenzelfde bedrag aan onkosten mag maken.

Haar website vind je hier.

4 Reacties


Geweldig! smile

zei: Bolus op 31/03/2006 om: 09:45u

Dat zij zich een anarchiste durft te noemen is een schande! Door in de politiek toe te treden is zij verworden tot een autoritair figuur en zou zichzelf socialist of autoritair-communist moeten noemen.

zei: Victor op 01/04/2006 om: 15:10u

Here we go again, om met Ronald Reagan te spreken. Zou zij gekozen zijn als zij had gezegd: "mensen, ik ben autoritair-communist!"? Nee, en dat is zij ook niet - Groen in-plaats-van, akkoord wellicht - maar eerlijk gezegd vind ik het ook niet anarchistisch om mensen een examen af te nemen of ze wel anarchist zijn. Of ze dat zijn moet uit iets anders blijken dan dat ze zich hebben laten verkiezen. De CNT heeft ook in de Spaanse regering gezeten (enfin, da capo al fine...).

zei: Prul op 01/04/2006 om: 20:08u

Een examen lijkt mee wel wat ridicuul. Maar een anarchist wijst per definitie de staat af. En ik denk stellig dat of iemand een anarchist is blijkt uit wat ze daar doen, als er besluiten worden genomen dan gaat dat onder het mom van ik denk dat dit goed is voor de rest en daarmee leg je jouw wil op aan die van iemand anders. Uiteraard heeft de CNT ten tijde van de burgeroorlog intern gestemd en heeft een meerderheid besloten tot een deelname aan de regering. Maar dat mag geenzins het excuus zijn om politiek te gaan bedrijven, als er al een excuus mag zijn. En overigens zijn de tijden daar ook totaal anders.

zei: Víctor op 03/04/2006 om: 13:37u


Powered by Greymatter