Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/29/2006: "Scholierenstaking in VS breidt zich uit"

Na de grote demonstraties van zaterdag is nu de stakingsbeweging onder scholieren en studenten in Californië en elders in de Verenigde Staten op gang aan het komen.

losangeles (51k image)
Klik op meer

Ook in het geval van de scholierenstaking in Los Angeles wordt al van een record gesproken. De stakingen zijn gericht tegen de anti-immigratiewetgeving die door het Congres is aangenomen, en die vooral een groot aantal mensen van Mexicaanse achtergrond zou treffen - mensen die al vele jaren in de Verenigde Staten wonen en inkomstenbelasting betalen. Een grote scholierendemonstratie in LA werd door de politie te lijf gegaan met knuppels, honden en peperspray. In Santa Ana werden zelfs tanks ingezet.
De beweging komt voor wit Engelstalig VS als volledig uit het niets. Inmiddels heeft men ontdekt dat het misschien handig zou zijn geweest de Spaanstalige media in eigen land te volgen - deze hebben naar de massamobilisatie van dezer dagen toegewerkt. Het tekent de diverse kloven die er door de VS lopen.

1 Reactie


Scholieren van Marshall High School op weg naar de demo. Filmpje: http://la.indymedia.org/uploads/2006/03/get_on_sidewalk_marshall.mov

zei: A. op 29/03/2006 om: 10:22u


Powered by Greymatter