Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/26/2006: "Het hoogste onzer idealen is fusie met de liberalen"

Middelmatig wezen en zo dol zijn op de loonarbeid dat je vanzelf nog doller bent op de kapitalist - de PvdA bestaat er voor. Kok bij de Shell, Bos van de Shell - en nu hebben we ook nog de bijna vergeten Dijksma die de aandacht vraagt.

eerlijkwerk (17k image)
Klik op meer

Ze zijn in 1894 tenslotte opgericht om revolutionair links voor de voeten te lopen, in 1946 herdoopt in Partij van den Arbeid en ze hebben eerlijke Arbeid voor een Baas dan ook hoog in het vaandel. De vice-fractievoorzitter van de Tweedekamerfractie van de PvdA, Dijksma, vindt dat vrouwen die studeren en vervolgens "niet gaan werken" zo snel mogelijk hun studielening terug moeten betalen.
Het verdere verhaal van deze oud-ASVA-bons bijvoorbeeld hier.
De vragen:
1) Sinds wanneer studeer je voor een baan en niet om de wetenschap te dienen? Dijksma moet natuurlijk het eerste antwoorden, want zij heeft zelf gestudeerd (heeft ze het wel afgemaakt?) en het kan moeilijk volgehouden worden dat zij de wetenschap dient.
2) Onder "werken" bedoelt deze mevrouw blijkbaar niet - bijvoorbeeld - zorg voor een gezin. Omdat zij zo speciaal op vrouwen mikt is het wel duidelijk dat zij hiernaar verwijst.
Dijksma zal wel vinden dat zij zelf werkt. Bescheidenheid is haar vreemd (anders zat ze daar ook niet natuurlijk).
3) De gestudeerde vrouw moet werken naar de norm van mevrouw Dijksma. Wat of waar maakt niet uit - met een schoteltje bij de toiletten zitten zal zij voldoende vinden. Dit soort vergoddelijken van loonarbeid die geen enkele bestaanszekerheid biedt behalve dan misschien dat mevrouw Dijksma niet extra haar handje ophoudt - daarover staat Frankrijk langzamerhand op zijn kop - misschien moet mevrouw Dijksma wat meer nieuws bijhouden dan dat van haar eigen VARA.
4) Is het de bedoeling dat De Vrouw Die Niet Werkt op deze wijze gedwongen aan de loonarbeid wordt gezet? Of moet haar Partner maar zo goed verdienen dat deze versneld of meteen die lening afbetaalt? Over emancipatie gesproken.

Zoals de leuzen in Parijs zeggen: loonarbeid is goelag. De Partij van de Arbeid wil van heel Nederland een werkkamp maken. Ook weer niet verrassend - daarvoor zijn ze tenslotte opgericht, destijds al in 1894.


Powered by Greymatter