Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/24/2006: "Frans Alternative Libertaire: ‘Politiegeweld, we willen de waarheid!’"

Alternative Libertaire uit Frankrijk heeft vandaag een verklaring uitgegeven getiteld ‘Politiegeweld, we willen de waarheid!’.
CF20060321.OBS6081 (31k image)
Cyril Ferez
Daarin wordt opheldering geëist omtrent het politiegeweld tegen de in coma geraakte vakbondsactivist Cyril Ferez, die in Parijs demonstreerde tegen de nieuwe arbeidswet in Frankrijk.
Klik op meer voor de verklaring.

Aan het einde van de Parijse demonstratie tegen de CPE (de Wet op de Eerste Baan) op 18 maart, werd Cyril Ferez, een activist van de grassroots vakbond SUD-PTT gewelddadig in elkaar geslagen door de CRS (Franse oproerpolitie). Het ligt momenteel in coma en zijn toestand is kritiek. Er moet opheldering komen over deze schandelijke daad van de politie.

Tijdens confrontaties op zaterdagavond op Place de la Nation werd Cyril tijdens een charge gegrepen en door de politie vertrapt. Volgens verschillende getuigen werd hij eveneens door de CRS met de wapenstok geslagen.

Na een weekend van stilte over deze zaak, verklaarde een overheidswoordvoerder: “dit betreft een man met twee gram alcohol in zijn bloed die zichzelf heeft verwond of per ongeluk tijdens de botsingen is geraakt” (aldus de krant Libération op 21 maart 2006).

Terwijl Cyril zich in een extreem benarde positie bevindt, is deze verklaring ronduit schandelijk en beledigend. Zijn staat van dronkenschap, mocht dit al waar zijn, rechtvaardigt op geen enkele manier het schandelijke gedrag van de CRS.

Dit is geen onbeduidend ongeluk dat een man overkwam waarvan wordt gesteld dat hij wat teveel zou hebben gedronken, zoals de politie, de politiebonden en bepaalde regeringsgezinde media ons willen doen geloven. Niet vergeten mag worden dat de CRS alle tijd van de wereld nam voordat er medische hulp werd ingeschakeld, terwijl de politie verklaarde dat er geen zwaargewonden waren gevallen tijdens de botsingen op Place de la Nation.

Alternative Libertaire steunt de stappen die SUD-PTT heeft gezet zodat er recht kan worden gesproken in deze zaak. We bieden onze steun aan aan zijn familie, kameraden en collega’s. Politiegeweld zal de revolte slechts aanwakkeren tegen de meedogenloze regering wiens enig antwoord op de bezorgdheid van de jongeren de knuppel is.

Alternative Libertaire,
23 maart 2006

2 Reacties


Dit is toch al te zot! Politie zou er moeten zijn om de burger te beschermen, niet om de burger uit te schakelen. In de rechten van de mens staat het recht op vrije meningsuiting. Ik geloof dat dit hier geschonden is, want door het in elkaar slaan van Cyriel verhinderen ze hem van zijn mening te uiten. Niet te verwonderen dus dat extreem-rechts het in Frankrijk zo goed doet.

zei: Henk op 25/03/2006 om: 16:06u

Geloof jij nog steeds in die fabeltjes?
De politie is geïntroduceerd om arbeiders protesten -en organisaties de kop in te drukken en zoals je hebt gezien wordt het nog steeds tegen ze gebruikt om de heersende macht in het zadel te houden.

zei: Víctor op 28/03/2006 om: 18:30u


Powered by Greymatter