Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/22/2006: "Wees jong en zwijg"

"Wij hebben nog nooit mogen stemmen en jullie zadelen ons op met Le Pen". "Wij hebben nog nooit een baan gehad en als het aan jullie ligt blijft dat zo."
In de luwte van alle onzinnieuws over Geert Wilders en George W. Bush waar de Nederlandse staatsmedia mee aankomen gaat de beweging in Frankrijk door...

parijs21maart (117k image)
Gisteren 21 maart, Parijs
Klik op meer

Als er nog zeurderige vergelijkingen met mei 1968 gemaakt moeten worden, dan is deze het meest gepast: deze beweging is groter en potentieel revolutionairder. Het eerste blijk van intellectueel ontwaken in een Frankrijk waar dagelijks meer scholen bezet worden, universiteiten staken en gedemonstreerd wordt - en waar de brug tussen de beweging van de buitenwijken van de hete herfst en de scholieren en studenten langzaamaan gelegd wordt.
Dit wordt niet iets groots, het is het al. En het gaat allang niet meer alleen om de Wet op de Eerste Baan. Wij houden de vinger aan de pols.

1 Reactie


Met alle waardering voor de vrije vinger aan de pols, maar ik ben toch meer geinteresseerd in een proletarisch dan in een intellectueel ontwaken. Het interview met die socioloog kan ik helaas niet lezen (daarvooris mijn kennis van het Frans te beroerd), maar als ik iets wil vergelijken met mei '68, dan zijn het eerder de aantallen stakende arbeiders bezette bedrijven. Wat dat betreft is de rol van de vakbonden en andere inkapselaars helaas weer uiterst vergelijkbaar: uitstel, onderhandelingen, kletspraatjes en al dat soort ongein. De beweging wordt pas echt gevaarlijk als men niet meer naar de vakbonden c.s. luistert, maar de stakingen en bezettingen op eigen houtje uitbreidt (wat nu kennelijk al op bescheiden schaal gebeurt) en verdergaande eisen stelt, die niet meer door de professionele vertegenwoordigers en andere agenten van de bestaande orde kunnen worden opgepikt.

zei: S. op 22/03/2006 om: 19:43u


Powered by Greymatter